mandag 1. september 2008

Kan Kimi Räikkönen ta sin fjerde strake på Spa?

kimi_ferrari_spa_07Statistikken viser at Kimi Räikkönen har vunnet de tre siste gangene det har vært kjørt Formel 1 på Spa-Francorchamps. Den siste som slo ham på denne banen var Michael Schumacher i 2002, og da satt Kimi i en lite konkurransedyktig Sauber. Dersom han vinner på Spa i år - for fjerde gang på rad - er han likt med storheter som Jim Clark og Ayrton Senna.

I 2003 ble det ikke kjørt Formel 1 på Spa, på grunn av krangelen om tobakksreklame i Belgia. Men i 2004 vant Kimi første gang med McLaren, etter å ha startet fra tiende plass på griden. Og det var i en sesong der Schumi dominerte stort, så det var sikkert en strek i regningen for Ferrari.

I 2005 vant Kimi igjen, fortsatt i McLaren. I 2006 var Belgias Grand Prix på nytt borte fra kalenderen etter at arrangørene gikk konkurs, men i fjor vant Kimi igjen - nå i en Ferrari.

Kan Kimi gjenta prestasjonen?
Selvfølgelig kan han det, men da må han få orden på kvalifiseringen. Dårlige startposisjoner har ødelagt mye for ham i de siste løpene, og Kimi har ikke vunnet et løp siden Spanias Grand Prix i april.

Men når sant skal sies har tekniske feil også vært en medvirkende årsak til nedturen. Dette må Ferrari-teamet få orden på, ellers vil hoder begynne å rulle i Maranello. Kimi stiller med ny motor på Spa etter havariet i Valencia, og vi kan vel anta at Ferrari-ingeniørene har sjekket at ingen av delene har produksjonsfeil denne gangen.

Ett forhold som ofte påvirker resultatene på Spa, er de stadig skiftende værforholdene. Ferrari har i år hatt best resultater når det har vært varmt og tørt, men det blir det neppe på Spa. Langtidsvarselet sier at det skal bli regn hele helga, og slår det til kan mye uventet skje. Sist det regnet rotet Ferrari og Kimi det skikkelig til for seg selv med feil dekkvalg, og Lewis Hamilton kunne ta en enkel seier. Det skjer neppe en gang til.

Skal Kimi Räikkönene henge med i kampen om mesterskapet, må han snart vinne et løp igjen. Spa er helt tydelig en bane han behersker bedre enn de fleste, og da bør han utnytte det til sin fordel.

Jeg tipper Kimi tar sin fjerde strake seier på Spa på søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar