mandag 15. september 2008

Hvem kan bli verdensmester?

Med det uventede resultatet på Monza er kampen om verdensmesterskapet blitt enda tettere. For bortsett fra Kimi Räikkönen tok de fem andre i tabelltoppen poeng i nesten omvendt rekkefølge:

1. Lewis Hamilton: 78 poeng (tok 2 poeng på Monza)
2. Felipe Massa: 77 p (tok 3 poeng på Monza)
3. Robert Kubica: 64 (tok 6 poeng på Monza)
4. Kimi Räikkönen: 57 (null poeng på Monza)
5. Nick Heidfeld: 53 (tok 4 poeng)
6. Heikki Kovalainen: 51 (tok 8 poeng)

Bak disse er det et langt sprang ned til Fernando Alonso med 28 poeng på syvende plass, så det er bare disse seks som har en teoretisk mulighet til å bli verdensmester i 2008.

Det er altså 27 poeng fra nr. 1 til nr. 6, og det er fortsatt 40 poeng igjen å kjempe om. Men skal man være realistisk er det vel bare Robert Kubica som kan ta igjen Hamilton og Massa. Det forutsetter at de to i teten ikke tar poeng i et par av de gjenstående løpene, samtidig som Kubica vinner et par løp og tar poeng i de to andre. Hadde Kimi tatt poeng på Monza hadde han fortsatt hatt en sjanse til å ta tittelen i år også, men nå ser det veldig lite sannsynlig ut.

Men for å minne om hva som er mulig: I fjor tok Kimi 19 poeng mer enn Lewis Hamilton, og 16 flere enn Fernando Alonso på de fire siste løpene, og nå er han 21 poeng bak Hamilton. Så det er fortsatt en teoretisk mulighet for Kimi også, men da skal svært mye snu seg Kimis vei. Kimi tok forresten bare 11 poeng mer enn teamkollega Massa i fjorårets fire siste løp, og nå risikerer han vel også å få beskjed fra Ferrari om å hjelpe Felipe i de siste løpene.

Og så er det et ekstra spørsmål som ikke er avklart: Hva skjer med McLarens anke på straffen Lewis Hamilton fikk på Spa? Dersom dommen blir omgjort øker avstanden mellom Hamilton og Massa til syv poeng, og Kubica blir fire poeng lenger bak. Da er det ganske sikkert at kampen om førermesterskapet blir en ren duell mellom Hamilton og Massa. Apellen skal behandles i Paris den 22. september, så da får vi en avklaring.

Det er for øvrig svært tett i konstruktørmesterskapet også, der BMW-Sauber og McLaren stadig knapper inn på Ferraris ledelse. Nå er det bare 5 poeng mellom Ferrari og McLaren, og BMW-Sauber er 12 poeng bak McLaren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar