mandag 29. september 2008

Hva har Adrian Sutil gjort Ferarri?

Adrian-SutilEr Ferrari bare ute etter å ødelegge for Adrian Sutil? Til å begynne med kunne man tro det skyldtes tilfeldigheter, men etter Singapore Grand Prix begynner jeg å lure på om det er planlagt. Jeg vet ikke hva som kan ligge bak, men det må være viktigere for Ferrari enn å vinne verdensmesterskapet.

Det startet i Monaco med at Kimi Räikkönen kjørte stakkars Sutil av banen da han lå an til å ta en høyst uventet fjerdeplass for Force India.

Så forsøkte Felipe Massa å presse Sutil ut av pitlane i Valencia. Massa hevdet etterpå at Sutil burde ha vikeplikt for den som ledet løpet, men dommerne var ikke enige og ga Massa en bot.

Og i Singapore fikk vi fortsettelsen: Først gjorde Felipe Massa et nytt forsøk på å presse Sutil i pitlane. Massa selv var nok uskyldig, for vi så at han fikk grønt lys fra det fantastiske elektroniske systemet Ferrari heldigvis er alene om å bruke. Denne gangen dro Massa også med seg bensinslangen nedover pitlane, men Sutil klarte likevel å komme seg uskadet unna.

Selv om forseelsen i Singapore var ganske lik den i Valencia, fant dommerne ut at en drive-through var passe straff for Massa denne gangen, mens man i Valencia altså syntes at en bot var tilstrekkelig.

Men til slutt lyktes Massa med å få tatt Sutil ut av løpet. Massa ble distrahert av Trullis saktegående Toyota, fikk sleng på bilen og ble stående på tvers. Sutil klarte ikke svingen da Massa kjørte ut foran ham, og satte fronten på sin Force India rett i veggen.

Trøsten for Adrian Sutil denne gangen må være at Ferrari ble helt uten poeng i Singapore. Det er 46 løp siden sist det skjedde, så det er jo en liten bragd i seg selv.

Etter alle disse hendelsene mellom Adrian Sutil og Ferrari, burde vel Force India ligge godt an i forhandlingene om levering av Ferrarimotorer for neste år? Bare ikke Ferrari prakker på dem lyssystemet de bruker i depotet også...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar