søndag 7. september 2008

Er Belgias Grand Prix slutt nå, eller kommer det mer?

Kimi_Spa_crash Det er vanskelig å avsi en endelig dom over et Formel 1-løp som får oppdatert resultatlisten lenge etter at bilene er flagget i mål, og som fortsatt ikke er helt avgjort ennå, men jeg forsøker meg likevel med noen kommentarer.

Løpets stjerne: Cirquit Spa-Francorchamps
Dette må ha vært årets løp, takket være denne klassiske banen som har alt - både raske svinger og hårnåler, lange rettstrekninger og store høydeforskjeller, og ikke minst - variabelt vær. Vi fikk en fantastisk start og mange forbikjøringer gjennom hele løpet, og da vi trodde det hele var avgjort kom regnet og laget enda mer spenning og forvirring.

Årets start:
Jarno Trulli - fra ellevte til fjerde plass
Det var helt utrolig å se hvordan Trulli fant åpninger mellom de andre bilene frem mot første sving. Uheldigvis for ham hang Sebastian Bourdais seg på, og kjørte inn i girkassen på Toyotaen da Trulli bremset. Trulli endte til slutt på sekstende plass.

Løpets vinnere:
Felipe Massa, Ferrari, 1.pl.
Felipe kjørte et løp der vi knapt la merke til ham, og lå an til å ta en sikker tredjeplass. Men så kom regnet, og Kimi forsvant. Da rykket Felipe opp til andre plass. Så bestemte dommerne at Lewis Hamilton hadde gjort noe de ikke likte, og dermed arvet Felipe seieren. Lucky boy!

Nick Heidfeld, BMW-Sauber, 2.pl.
Nick fikk en bra start, men ble påkjørt av Heikki Kovalainen og tapte mye på det. Kjørte seg oppover i feltet igjen, og lå på poengplass da regnet kom. Tok den modige beslutningen om å legge på regndekk da det bare var to runder igjen, og tjente stort på det. Rykket videre opp på grunn av Kimis krasj og Lewis Hamiltons tidsstraff.

Fernando Alonso, Renault, 4.pl.
Fernando viste igjen at han er en av de beste førerne i feltet. Å henge såpass godt med toppteamene på denne banen med den motorsvakere Renaulten, krever at føreren leverer noe ekstra. Det vises også på avstanden ned til teamkollega Piquet.

Sebastian Vettel, Toro Rosso, 5.pl.
Unge Vettel gjorde nok en gang et godt løp, og gjorde flere gode forbikjøringer da han jobbet seg oppover i feltet. Toro Rosso-bilen imponerer også for tiden, og setter A-teamet Red Bull helt i skyggen.

Sebastian Bourdais, Toro Rosso, 7.pl.
Kunne også vært på taperlista, for da det var en runde igjen lå Le Seb på tredjeplass. Men for en som har slitt med å få vist hva han er god for hele sesongen, må dette være nesten jevngodt med en seier. Hadde et svakt øyeblikk i starten, og sendte Jarno Trulli ut av løpet i første sving. Hadde flaks som ikke ødela frontvingen i smellen.

Løpets tapere:
Lewis Hamilton, McLaren, 3.pl.

Tok starten fra pole position, men gjorde en tabbe på den andre runden og måtte slippe Kimi forbi. Den tabben slet han med resten av løpet, helt til regnet kom - fire runder fra mål. Da ble plutselig Kimis Ferrari helt håpløs, og Lewis kunne lett ha tatt seieren uten å anstrenge seg. Men utålmodig som han er presset han på for å komme forbi Kimi, og ble tvunget til å ta en snarvei over gresset. Dommerne likte tydeligvis ikke at Lewis utnyttet dette til sin fordel, og belønnet ham med 25 sekunders tillegg - etter seierssermonien. Nedflytting fra første til tredje plass, og protester fra McLaren. Siste ord er ikke sagt i denne saken, så vi får se om resultatet blir endret igjen. (Men FIA og McLaren er ikke bestevenner, så det skjer neppe.)

Kimi Räikkönen, Ferrari, DNF
Akkurat da vi trodde at Kimi skulle bevise at han var konge på Spa og ta sin fjerde strake seier der, kom regnet og forvandlet Ferarrien til Bambi på isen. Exit Kimi Räikkönen og null poeng nok en gang. Men det skal han ha - han gikk for seier helt til det sa stopp i muren. Men ikke avskriv Kimi fra mesterskapet riktig ennå. Jeg minner om at han i fjor lå 17 poeng bak Lewis Hamilton da det var to løp igjen. Nå er det 19 poeng opp til Lewis, og fortsatt fem løp igjen.

Heikki Kovalainen, McLaren, 10.pl.
Heikki hadde en dårlig dag på jobben. Fikk en dårlig start fra tredje startspor og kolloderte med Nick Heidfeld. Fortsatte senere med en unødvendig kollisjon med Mark Webber, og ble belønnet med en stop and go-straff. Dermed var løpet ødelagt for Heikki.

Live timing - ute av drift
Å følge med på Formel 1 på tv uten å ha Live timing på pcen samtidig, er nesten håpløst. Denne gangen var det store problemer med systemet. Noen brukere kom inn, noen fikk opp deler av bildet, mens andre igjen fikk blank skjerm. Dessverre var jeg i siste kategori, som ikke fikk tidtakersystemet opp på skjermen før løpet var nesten slutt. Kjøp flere servere, Bernie!

1 kommentar:

  1. eller kvitt deg med dell/vista og skaff deg macbook og safari :)

    SvarSlett