mandag 29. september 2008

Alonso med historisk seier i Singapore

alonso-singapore Fernando Alonso tok en historisk seier i tidenes første Formel 1-løp i flomlys. Løpet var også Grand Prix nummer 800 gjennom tidene, og Alonsos første seier for Renault siden Japan i 2006.

Alonso viste allerede på treningene at han hadde noe på gang, men fikk tekniske problemer på kvalifiseringen og måtte starte fra P15. Alonso startet derfor løpet med lite bensin ombord, i håp om å kunne kjøre seg kraftig opp før det første depotstoppet. Det skulle vise seg å bli avgjørende, men ikke på den måten Renault hadde planlagt.

Det som skjedde var i steden at Alonso akkurat hadde vært inne og gjort sitt første pitstopp, da teamkollega Nelsinho Piquet satte sin Renault i muren. Det betydde Safety Car og stengt pitlane, og en stor fordel for Alonso.

Både Nico Rosberg og Robert Kubica gikk inn i depot for å fylle bensin etter at pitlane var stengt, og Nico Rosberg ledet derfor løpet en lang periode. Men alle visste at han ville få en 10 sekunders stop-and-go-straff, etter de gjeldende idiotiske reglene. Og til slutt klarte dommerne å få offentliggjort straffen, og Rosberg måtte inn for å sone. Men han hadde da opparbeidet seg en så stor ledelse at det likevel holdt til andreplass i mål.

Etter dette var Alonsos ledelse aldri alvorlig truet, selv om vi fikk en Safety Car-periode til senere i løpet som gjorde det enda mer spennende. Singapore Grand Prix er Alonsos seier nummer 20 i Formel 1, og kanskje en av de mest uventede.

Det har bare skjedd tre ganger før i de siste tjue årene at en vinner har startet så langt ned på griden. I Belgia i 1995 vant Michael Schumacher i Benetton fra sekstende startspor, i Tyskland i 2000 vant Rubens Barrichello i Ferrari fra P18, og i Japan i 2005 vant Kimi Räikkönen, McLaren fra P17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar