mandag 18. august 2008

Mercedes gir McLaren en fordel

merc_v8_f1Ifølge det tyske magasinet Auto Motor und Sport er det flere av konkurrentene som mener at McLarens Mercedes-motor yter omkring 25 hester mer enn noen av de andre V-åtterne i Formel 1.

Og med de siste aerodynamiske oppdateringene som teamet kom med i Ungarn, er McLarens chassis minst like effektivt som konkurrentenes. Ifølge BMW-Saubers tekniske sjef, Willy Rampf, betyr 25 hester ekstra med samme luftmotstand, en fordel på fire tideler per runde.

På bakgrunn av disse påstandene var det kanskje ikke så rart at Lewis Hamiltons Mercedes-motor ble kontrollert av FIA foran Ungarns Grand Prix. Motoren gikk imidlertid gjennom kontrollen uten anmerkninger, så det må jo bety at Mercedes ikke har gjort noe ulovlig.

Men jeg skjønner ikke helt hvordan det er mulig at Mercedes-motorene nå kan ha flere hester enn de andre, når utvikling av motorene ikke er tillatt. Tidlig i sesongen var det jo mange som hevdet at Ferrari hadde mer effekt enn de andre, så hvordan kan det nå ha seg at Mercedes-motorene er sterkest?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar