torsdag 28. august 2008

Ikke planlegg neste års F1-reise riktig ennå

F1-flaggFIA offentliggjorde for en tid siden en terminliste for 2009, som starter i Australia i slutten av mars og avsluttes i Abu Dhabi den 15. november. Men lista har ikke et tre uker langt opphold i august, slik vi har vært vant til de siste årene. Dette bekymrer mange av teamene, som er redde for å slite ut sine ansatte med en ekstra lang sesong, uten muligheter for å få tatt noen feriedager i løpet av sommeren.

Et alternativ for teamene er å ansette flere folk, og innføre et rotasjonssystem for å avvikle de nødvendige fridagene. Men flere ansatte betyr større utgifter for teamene, og dessuten er mange av nøkkelpersonene i Formel 1 vanskelig å finne «ferievikarer» for.

Lederne i Formel 1-teamene har derfor begynt å diskutere om det kan være mulig å flytte på noen av løpshelgene, slik at den tradisjonelle pausen i august kan beholdes. (Det rare er at løpskalenderen FIA har satt opp har en lang pause tidlig i sesongen. Ingen vet hva som er grunnen til det.)

Å starte sesongen tidligere skal være helt uaktuelt, fordi den oppsatte datoen for Australias Grand Prix den 29. mars sammenfaller med overgangen til sommertid i Europa. Dette gjør at løpet vil få en bedre sendetid for seerne i Europa, noe som igjen sikrer Bernie et større TV-publikum og større reklameinntekter. Så det er selvsagt bare å glemme.

Det teamene derfor satser på er å få flyttet Tysklands GP (12. juli), Ungarns GP (26. juli) eller Tyrkias GP (9. august). Den mest aktuelle løsningen skal være å flytte Ungarns GP til den 19. juli, og Tyrkias GP til den 2. august. Da vil man få de friukene man ønsker før løpet i Valencia den 23. august.

Hva som blir utfallet av denne diskusjonen er ikke godt å vite, for å flytte på løp som allerede er plassert på kalenderen er ikke så enkelt. Men de som har tenkt å reise på et Formel 1-løp til neste år bør kanskje ikke bestille flybillettene riktig ennå. Det kan jo godt hende at det er helt andre løp enn de ovennevnte som blir flyttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar