fredag 8. august 2008

Hva pønsker Fernando Alonso på?

alonso Fernando Alonso er blitt det viktigste navnet i førerkabalen foran neste års sesong, og hans bevegelser og uttalelser følges derfor nøye av media. Uansett hva Fernando gjør eller sier, blir det tatt til inntekt for en eller annen ide om hva som er hans planer for de neste årene fremover.

Ferrari fra 2009
Det er lenge siden vi hørte rykter om at Alonso hadde skrevet på en avtale om å kjøre for Ferrari allerede til neste år, fordi Kimi Räikkönen angivelig ville legge opp etter årets sesong. Disse ryktene ble forsterket da noen hadde hørt at den spanske banken Santander, som nå er hovedsponsor for McLaren, var i samtaler med Ferrari om en avtale som skulle gjelde fra 2009. Santander begynte å sponse McLaren da Alonso gikk dit i fjor, og man la derfor sammen to og to, og mente at Santander ville over til Ferrari fordi Alonso skulle dit. Saken ble aldri bekreftet, og historien døde etter hvert ut.

Ferrari fra 2010?
Neste Ferrari-rykte var at Alonso hadde skrevet en avtale med Ferrari fra 2010, fordi Kimi «helt sikkert» vil legge opp når hans kontrakt går ut. Disse ryktene ble forsterket da Alonso nylig ble sett i Lugano, hvor Ferraris faste kontraktsadvokater har kontor. Dessuten var det noen som hevdet at Alonso også hadde vært og sett på hus i den samme byen, som ligger mye nærmere Maranello enn den landsbyen han bor i nå. Alonso selv har avvist Lugano-besøket med at han bare var der på ferietur, noe ingen vil tro på.

Honda - men bare i 2009?
Det ferskeste ryktet i Alonso-sagaen er at Honda skal ha tilbudt ham 75 millioner for å kjøre for dem i 2009, på bekostning av Rubens Barrichello. Alonso skal visstnok kun være interessert i en ettårs-avtale, fordi han vil ha muligheten for å kunne gå til Ferrari dersom Kimi ikke fornyer sin kontrakt etter neste sesong. Ross Brawn sa nylig at Honda kom til å beholde begge sine førere neste år, men tanken på å få Fernando Alonso i teamet skal altså ha fått ham til å forandre mening.

Ikke Renault i 2009?
Fernando har også bidratt med sine egne uttalelser som er ganske forvirrende. For et par dager siden sa han at han ikke hadde noen tro på at Renault kunne nærme seg toppen neste år heller, til tross for at omfattende regelendringer gjør sjansene større. «Jeg har aldri sett en bil som har kjempet i bunnen ett år, for så å gjøre rent bord det neste,» sa han til en spansk radiostasjon om Renaults sjanser for 2009. Ikke akkurat en uttalelse som tyder på at han har tenkt å fortsette hos Renault til neste år.

Med denne tankegangen burde vel ihvertfall Honda, som ligger langt bak Renault i poengsammendraget i år, være fullstendig uaktuelle for Fernando som arbeidsgiver for 2009. Dersom han ikke tror Renault kan ta steget opp til de store, er vel sjansene enda mindre for Honda?

Kimi er problemet
Det kan se ut som om Fernando Alonso har et problem: Ingen av de teamene som vil ha ham, er i nærheten av å kunne tilby ham en vinnerbil.  Og det teamet han mest ønsker å kjøre for - Ferrari - har ingen seter ledig med det første. Felipe Massa har kontrakt ut 2010, og dersom Kimi skulle ønske å fortsette også etter 2009 er nok Ferrari-ledelsen interessert i det. Kimi Räikkönens fremtidsplaner er med andre ord blitt nøkkelen til Fernando Alonsos fremtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar