fredag 1. august 2008

Forbikjøringer på Hungaroring

De som følger med i Formel 1 er vel ganske enige om at løpene på Hungaroring vanligvis er blant sesongens kjedeligste. Det normale er at de som starter først også kommer først i mål. (Dersom det ikke regner, vel og merke).

Men om man tar en titt på løpene i Ungarn fra en del år tilbake, ser man at det ikke alltid har vært slik. Det har faktisk vært noen heftige forbikjøringer på Hungaroring også. Her er et par av dem:

Piquet vs Senna, 1986
Den aller beste forbikjøringen på Hungaroring som jeg har sett, er fra det første Formel 1-løpet som ble kjørt der. Nelson Piquet måtte ha to forsøk for å komme forbi Ayrton Sennas Lotus-Renault, og i det andre forsøket kom han sidelengs i sin Williams-Honda. Da kom han endelig forbi, og vant løpet foran Senna.


Mansell vs Senna, 1989
Den nest beste må være Nigel Mansells uventede forbikjøring av Ayrton Sennas McLaren-Honda i 1989. Da vant Mansell løpet foran Senna, etter å ha startet med sin Ferrari fra tolvte startspor. Det er ikke dårlig på en bane «det ikke går an å kjøre forbi på».


Vi kan vel ikke regne med å få se noe i nærheten av dette i helgas løp, men dersom noen sliter dekkene raskere enn andre, kan det kanskje bli litt spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar