onsdag 20. august 2008

Ferrari vil bygge ny super-simulator

scuderia_ferrari Med stadig færre tillatte testdager, og nye baner for hver sesong, er en god simulator blitt svært viktig for Formel 1-teamene. I dag er det McLaren som regnes for å ha den beste simulatoren i bransjen, mens Ferrari er dårligere stilt. De har innrømmet at de faktisk har vært nødt til å bruke Fiats testanlegg for å simulere den nye banen i Valencia.

Dette er selvsagt ikke holdbart i lengden, og Ferrari har derfor gitt det amerikanske firmaet Moog i oppdrag å konstruere en «neste-generasjons simulator» som skal installeres i Maranello. Moog er et firma som er involvert i luftfarts- og forsvarsindustrien, og bygger blant annet fly, flysimulatorer og våpenkontrollsystemer for det amerikanske forsvaret. Hva super-simulatoren kommer til å koste Ferrari, er ikke kjent.

Dette er et godt eksempel på at nye regler ikke alltid fungerer som FIA har tenkt. Antall dager teamene har lov til å teste på bane er blitt sterkt redusert de siste årene, fordi man mente at det ble brukt alt for mye penger på testing. Resultatet er altså at de største og rikeste teamene nå bygger svindyre simulatorer isteden, mens de små teamene, som ikke har råd til slike utskeielser, blir hengende enda lenger etter i utviklingen.

Da er det litt artig å høre at Kimi Räikkönen slett ikke er noen tilhenger av å bruke simulator for å bli kjent med nye baner. Han har uttalt at han foretrekker å gjøre seg kjent med en ny bane ved å kjøre på den, og ikke ved å sitte i en datamaskin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar