tirsdag 26. august 2008

Ferrari var klar over at Kimis motor kunne ryke

Raikkonen_Valencia Ferrari-ledelsen har innrømmet at de var klar over at Kimi Räikkönens motor kunne være i faresonen for å havarere under Europas Grand Prix i Valencia.

Foreløpige analyser viser at det var en defekt råde som var skyld i at Kimis motor tok kveld i Valencia - samme feil som rammet Felipe Massa i Ungarn.

Som vi husker gikk Massas motor opp i røyk tre runder fra en seier på Hungaroring, og rådene i Kimis motor var fra samme produksjonsserie som de som satt i Massas motor. Derfor visste Ferraris ingeniører at feilen også kunne ramme motoren i Kimis bil.

Kimis motor ble også brukt i Ungarn, og i og med at han allerede har gjort sitt tillatte «gratis» motorbytte i år, ville han blitt flyttet ned ti plasser på griden dersom Ferrari hadde byttet motoren hans før løpet i Valencia. Og med de dårlige forbikjøringsmulighetene som var i Valencia ble et motorbytte ansett som lite aktuelt. Det skulle altså vise seg å være en dårlig beslutning.

Det er noe rart som har skjedd hos Ferrari i år. De har hatt flere motorhavarier, det har vært deler som har løsnet, det har vært problemer med pitstoppene og det har blitt gjort dårlige strategiske valg. Slike feil vi ikke har sett hos Ferrari på mange år. Det er tydelig at det har vært mange utskiftinger i teamet i det siste, og at de trenger tid for å få alt til å fungere normalt igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar