lørdag 2. august 2008

Bourdais flyttes fem plasser ned

Toro Rosso STR2BSå er det kommet melding om at Sebastien Bourdais vil bli straffet for å ha vært i veien for Nick Heidfeld under dagens kvalifisering på Hungaroring. Det kommer vel ikke som en overraskelse for de som så på, for det var ganske tydelig at Heidfeld ble hindret. Og selv om han neppe hadde fått så mye bedre tid, vet vi at dommerne bruker å slå ned på slik ting.

Sebastien Bourdais blir nå flyttet fra fjortende til nittende plass på griden, mens Heidfeld rykker opp fra startspor femten til fjorten. Dette var første gang i år at Nick Heidfeld ble utslått allerede i Q1, og han var nesten ett sekund langsommere enn sin teamkollega, Robert Kubica. Merkelig at Heidfeld sliter så mye med å få kvalifiseringen til å sitte, for i løpene bruker han jo å holde bra fart.

Men man må jo lure på hvorfor BMW-Sauber alltid venter til kvalifiseringen nesten er slutt før de sender førerne sine ut. Da har de jo ingen muligheter til å gjøre flere forsøk, dersom det oppstår problemer av en eller annen art. Det må være noe her jeg ikke har skjønt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar