mandag 28. juli 2008

Toyota legger skylden på Silverstone

glock-hockenheim Etter Timo Glocks kraftige smell på Hockenheim, har Toyota foretatt en egen etterforskning for å finne den egentlige årsaken til at bakhjulopphenget på bilen plutselig brøt sammen, slik vi tydelig kunne se av TV-bildene.

Toyota fant fort ut at det var et stag på høyre side i hjulopphenget som hadde gitt etter, men det var ingen ting som tydet på at staget hadde blitt påført unormal belastning før ulykken skjedde.

Etterforskningen har ifølge Toyota nå vist at skaden faktisk ble påført hjulopphenget allerede under løpet på Silverstone, der Glock hadde flere mindre avkjøringer. Mange av delene på bilen ble - etter en vanlig test og inspeksjon - godkjent og brukt på nytt på Hockenheim, og det skal altså være i denne kontrollen det har skjedd en glipp.

Toyota melder at de kommer til å innskjerpe sine kontrollrutiner, for å unngå gjentakelse.

Men Silverstone er ikke ikke det første løpet der Timo Glock ikke klarer å holde seg på banen. Kanskje Toyota-ledelsen burde innskjerpe overfor Glock at det er asfaltracing han er ansatt for å kjøre, og at det er det svarte som er asfalt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar