fredag 4. juli 2008

Silverstone mister F1 til Donington

British-flag Vi hadde hørt rykter om at det pågikk forhandlinger, men de færreste trodde vel at det var alvor. Men nå er det altså offisielt: Donington overtar Formel 1 fra Silverstone fra og med 2010.

FIA har i dag kommet med sjokk-beskjeden om at Englands Grand Prix skal kjøres på Donington Park fra 2010. Max Mosley uttalte at forhandlingene med BRDC, som eier Silverstone, har vært uten fremgang, og at FIA derfor er glade for at Bernie har funnet et alternativ som sikrer at England kan fortsatt kan arrangere Formel 1 i mange år fremover.

Bernie har som kjent kranglet lenge med BRDC om hva som måtte gjøres for at kontrakten skulle fornyes etter 2009, og det var planlagt at pitlane-fasilitetene på Silverstone skulle bygges om til neste år. Men nå er det vel tvilsomt om BRDC vil gjøre noe, med bare ett år igjen av kontrakten.

Eierne av Donington har lagt fram planer for ombygginger for over 1 milliard kroner i løpet av de neste fem årene. Det kan sikkert være nødvendig, for siste gang det ble kjørt Formel 1 på Donington Park var i 1993.

For min del spiller det liten rolle hvilken bane løpet kjøres på, selv om Silverstone er en klassisk racerbane som bruker å levere bra racing. Jeg synes det viktigste er at det endelig er avklart at Englands Grand Prix vil bestå i årene som kommer, og jeg mener å ha hørt at Donington også er en fin bane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar