tirsdag 29. juli 2008

Renault bytter taktikk med Red Bulls motorer

DC-Red-Bull Renault har besluttet at de ikke vil bytte motor i David Coulthards Red Bull-bil foran løpet på Hungaroring, selv om de etter reglene kunne ha gjort det. Dette betyr at DC kommer til å kjøre med samme motor i tre løp på rad, noe som er ganske uvanlig nå for tiden.

Ifølge Renaults ansvarlige for motorleveransene til Red Bull Racing, Fabrice Lom, er dette først og fremst en taktisk beslutning med tanke på resten av sesongen.

Mark Webber får en ny Renault V8 i sin bil foran løpet i Ungarn, og Coulthard og Webber vil derfor nå komme «ut av synk» med motorskiftene. Dette vil gjøre logistikken for Renault enklere utover i sesongen, og reduserer også risikoen for at motorene i begge Red Bull-bilene skal feile i samme løp.

Et annet viktig poeng er at Coulthard nå slipper å bruke samme motor på Spa og Monza, to av de tøffeste banene i sesongen når det gjelder belastning på motoren.

Renault har nok tatt med i vurderingen at Coulthard ikke kjørte mer enn en kvart runde i løpet på Silverstone, slik at motoren egentlig bare er brukt i ett helt løp, nemlig på Hockenheim. «Hans V8 har ikke vært kjørt så mye, så vi er ikke spesielt bekymret for påliteligheten», uttalte Fabrice Lom.

Men dersom David Coulthard  ligger godt plassert i løpet på søndag og så må bryte på grunn av motorhavari, antar jeg at Fabrice Lom ikke vil være særlig populær hos Red Bull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar