søndag 6. juli 2008

La det regne, la det rock n'roll

Det nest siste Englands Grand Prix på Silverstone ble et fuktig og hendelsesrikt løp. Lewis Hamilton virket bestemt på å vinne på hjemmebane, og var aggressiv helt fra startlysene ble slukket. Kimi Räikkönen var den eneste som virket å kunne henge med McLaren-føreren, men et dårlig dekkvalg underveis ødela for Hamiltons eneste utfordrer.

Men det var andre som gjorde riktige dekkvalg, og som benyttet anledningen til å ta viktige poeng på Silverstone under forhold som stadig skiftet. Rubens Barrichello tok sin første pallplass siden 2005, og Nick Heidfeld kom på andreplass for tredje gang i år.

Løpets stjerne:
Rubens Barrichello, Honda, 3.pl.
Vi vet at Rubens er god på vått føre, og etter et smart dekkvalg da de fleste trodde regnet ville avta, kunne han hente inn den ene konkurrenten etter den andre. Rubens sa selv at det var hans egen beslutning å legge på Extreme wets, men vi aner kanskje at Ross Brawn hadde en finger med i spillet her? Uansett - Rubens startet fra sekstende startspor, så han kan få ta all æren for innsatsen. Ross Brawn hevdet etter løpet at Rubens til og med kunne tatt andreplassen hvis han ikke hadde blitt nødt til å ta et ekstra stopp på grunn av en feil med bensinriggen i det andre pitstoppet.


Løpets vinnere:
Lewis Hamilton, McLaren, 1.pl.
Lewis beviste i dette løpet at han er en vinnertype, og gjorde svært få feil på det glatte føret. Han var litt heldig i starten da han og teamkollega Kovalainen var borti hverandre, og var i en periode litt på defensiven da Räikkönen tok innpå før det første pitstoppet. Men etter det var han i en egen klasse, og tok en overlegen seier.

Nick Heidfeld, BMW-Sauber, 2.pl.
Heidfeld startet fra femte plass etter en uvanlig god kvalifisering til ham å være, og klarte å holde seg unna trøbbel hele løpet. Dro fordel av andres tabber, og viste nok en gang at han kan gjøre gode løp i regnvær. Tok åtte viktige poeng i dag, og er bare tolv poeng bak toppen.

Jarno Trulli, Toyota, 7.pl.
Trulli startet fra fjortende startspor, og dro nytte av at mange andre tabbet seg ut i regnet. Var helt oppe på tredjeplass noen runder, men så kom regnet for fullt igjen, og Jarno ble forbikjørt av flere med bedre dekk. Likevel - poeng i det tredje løpet på rad. Det må Toyota være fornøyd med.

Kazuki Nakajima, Williams, 8.pl.
Unge Nakajima fortsetter å ta viktige poeng for Williams på dager da teamkollega Nico Rosberg ikke får det til. Fra startspor femten hadde han det vanskelig i første del av løpet, men etter at teamet fikk ham over på Extreme wets gikk det bare oppover på lista.


Løpets tapere:
Kimi Räikkönen, Ferrari, 4.pl.

Ferrariteamet får ta kollektiv skyld for at Kimi ikke kunne utfordre Lewis Hamilton om seieren i dag, og havner på taperlista. Før det første pitstoppet virket det som om Kimi var i ferd med å hente inn Lewis, men så besluttet Ferrariteamet at Kimi skulle fortsette uten å legge på nye dekk. Det var en kjempetabbe, og Kimi tapte 40 sekunder i løpet av ti runder. Hvorfor teamet ikke kalte ham inn igjen for å bytte dekk, skjønner jeg ikke. En fjerdeplass er en dårlig trøst.

Heikki Kovalainen, McLaren, 5.pl.
Med pole position lå alt til rette for at Heikki skulle gjøre sitt livs løp på Silverstone. Men etter at Lewis Hamilton kjørte forbi ham etter noen runder, virket det som om luften gikk ut av Heikki, og han raste nedover på lista. Klarte å komme forbi Alonso like før slutt, men ellers en svart dag for Heikki.

Fernando Alonso, Renault, 6.pl.
Fernando ble på samme måte som Kimi et offer for en feil beslutning i det første pitstoppet, og fortsatte også på slitte dekk i et økende regnvær. Var helt oppe på tredjeplass, men raste nedover i takt med regnbygene, og tredjeplassen var tapt for alltid.

Mark Webber, Red Bull, 10.pl.
Webber startet i første rekke - ved siden av Kovalainen, men fikk en dårlig start og snurret allerede på den første runden. Kjørte seg oppover igjen i feltet, men hadde flere nye piruetter som sendte ham nedover igjen. Bilen virket bra, men Webber trivdes ikke på det våte føret.


Dagens klovn:
Felipe Massa, Ferrari, 13.pl.
Jeg har inntrykk av at hver gang vi så Felipe på tv-skjermen i dag, sto han med bilen feil vei eller ved siden av banen. Hvor mange ganger han snurret vet han neppe selv engang, og i dag var det ikke mye som minnet om en som leder fører-VM. Det var kanskje karakteristisk at det eneste Felipe skremte i dag var en liten hare som hadde gjemt seg i en sandfelle. I en periode av løpet kjempet han med Fisichella om sisteplassen, men heldigvis snurret Fisi av banen, så slapp Massa å bli frakjørt av en Force India.


Etter dette løpet er det tre førere som har 48 poeng: Hamilton, Massa og Räikkönen. Deretter følger Kubica med 46 og Heidfeld med 36 poeng. Spenningen holder seg, med andre ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar