onsdag 16. juli 2008

I Abu Dhabi arbeider man litt raskere

Abu-Dhabi-skilt Det er tydelig at det er stor forskjell på arbeids- og planleggingstempoet i Europa og Midt-Østen.

Vi har nylig hørt fra England at mange anser det som bortimot umulig å rekke å bygge om Donington Park innen det første løpet skal kjøres i 2010, ikke minst på grunn av at det kan ta lang tid å få alle godkjenningene på plass før arbeidene kan starte.

I dag ser jeg at flere nettsider melder at Abu Dhabi, som skal kjøre sitt første Formel 1-løp allerede høsten 2009, er begynt å diskutere om de skal gjøre store endringer på den allerede påbegynte «Yas Marina Circuit» før løpet.

Det er den tidligere direktøren for Paul Ricard, Philippe Gurdjian, som nå har ansvaret for banen og løpet i Abu Dhabi, som har sagt dette. Han vil ikke gå i detalj om hva de skal gjøre, men sier at den nye banen vil bli unik, og fullstendig annerledes.

Men det jeg synes er mest interessant, er at Gurdjian helt avviser spørsmålet om de ikke er litt sent ute med endringer av banen, for et løp som står på FIA-kalenderen den 15. november 2009.

«Alt er under kontroll, så det er ikke noe å bekymre seg for», sa han. «I Bahrain bygde vi banen på 70 dager, og her har vi 13 måneder foran oss. Vi har ingen problemer.»

Det er nok enklere å få endret byggetillatelse når baneeieren eier hele landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar