torsdag 12. juni 2008

Ryktene går om Fernando Alonso

alonso Ryktene har lenge linket Fernando Alonso til Ferrari fra 2010, til tross for at dette hardnakket er blitt avvist av begge parter.

Nå melder den spanske avisen Diario Sport at Alonso neppe kommer til å fornye sin kontrakt med Renault etter denne sesongen, og at hans nye arbeidsgiver i 2009 vil bli BMW-Sauber.

Alonso har skrevet en ettårskontrakt med Renault for 2008, med opsjon om automatisk forlengelse for 2009 dersom teamet oppnår et avtalt mål innen Englands Grand Pris i juli. Men nå skal altså Alonso ha bestemt seg for å slutte hos Renault, uansett hva som skjer.

Renault vil neppe forsøke å tvinge Alonso til å fortsette ett år til, hevder Diario Sport, som altså mener å vite at Renault-ledelsen om kort tid vil få beskjed om at Alonso slutter etter årets sesong. Avisa hevder at i henhold til kontrakten må Alonso informere Renault innen 31. juli om hva han har bestemt seg for.

Dersom dette er sant må det bety at BMW-Sauber har en avtale klar med Robert Kubica, og at de vil droppe Nick Heidfeld ett år før hans kontrakt utløper. Eller så har Kubica allerede en ny arbeidgiver klar, og Mario Theissen er allerede informert om det. Kubicas kontrakt med BMW-Sauber utløper i år, og mange team er ute etter årets komet, dersom han ikke fornyer kontrakten. Kanskje han skal til Renault?

Nei, trolig er det «Quick Nick» som ikke lenger holder mål for BMW-Sauber etter årets forholdsvis svake innsats. Alonso og Kubica høres mer ut som et ønsketeam for tyskerne for 2009, forutsatt at Alonso ikke krever å være førstefører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar