mandag 16. juni 2008

Renault vil ikke gi opp 2008-sesongen

renault_R28 Renault F1 har besluttet at de vil fortsette utviklingen av sin R28 ut over i 2008, og lever fortsatt i håpet om at de skal klare å kappe inn på avstanden til de tre lederteamene, selv om sesongen så langt har vært skuffende.

Årets sesong har faktisk vært enda dårligere enn fjorårets, og Renault har tatt færre poeng til nå i år enn på samme tid i fjor. Til tross for at Fernando Alonso har hatt et par lovende kvalifiseringer, har ikke poengene kommet som forventet.

Reglene for 2009 vil medføre ganske store forandringer på bilene, og flere av de andre teamene med dårlige resultater, som f.eks. Honda og Force India, har derfor begynt å flytte utviklingsressursene over til neste års modell. De avskriver med andre ord 2008-sesongen allerede nå, og satser på å komme sterkere tilbake neste år.

Men Renault er altså fast bestemt på å fortsette kampen, og vil derfor fortsette å videreutvikle sin R28 til langt ut i sesongen. Målet er å komme foran Red Bull og Williams i konstruktørmesterskapet, selv om det er fare for at dette vil gå ut over neste års resultater. Dette forteller teknisk direktør i Renault F1, Bob Bell, på teamets hjemmeside.

Med BMW-Sauber, Ferrari og McLaren i hard kamp om de første plassene må vi vel regne med at disse tre i alle fall ikke slakker av på utviklingen. Så det er nok større sjanse for at Renault kan ta igjen de andre teamene midt på tabellen, enn at de vil ta noe inn på de tre første.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar