søndag 15. juni 2008

Ny avtale for Melbourne til 2015 - uten nattløp

Melbourne-start Australias Grand Prix ser ut til å kunne fortsette på Albert Park i Melbourne frem til 2015, ifølge avisa Herald Sun.

Avisa siterer høytstående kilder i styrende organer i delstaten Victoria, som skal ha uttalt at de nå har fått en muntlig avtale med Bernie om å forlenge kontrakten for fem nye år. Avtalen er ennå ikke formelt undertegnet, men ifølge kilden skal dette skje ganske snart.

Bernie Ecclestone gikk tidligere i år hardt ut og proklamerte at det ikke ville bli noen ny kontrakt med Melbourne, dersom arrangørene ikke gikk med på å kjøre løpet om natten. Dette skal ifølge kilden ikke lenger være noe tema, men det er mulig at løpet vil starte litt senere på dagen. Allerede fra 2009 er det snakk om at løpet skal starte klokken fem på ettermiddagen, for å komme Bernie og europeiske tv-seere i møte.

Det er litt rart at det gikk så greit å få på plass denne avtalen, når man hører at løpet i Melbourne har påført delstaten Victoria utgifter på tilsammen 160 millioner dollar i løpet av de siste 12 årene. Bare i år skal arrangementet ha kostet dem 40 millioner dollar. Det er derfor lite trolig at de har tilbudt Bernie mer penger for å få beholde løpet.

Samtidig vet vi at Bernie ikke pleier å fire på kravene dersom det ikke kommer mer penger på bordet, så noe må ha skjedd. Kanskje han er blitt usikker på om flere nattløp er så lurt, eller kanskje han har skjønt at han bør beholde noen av de mest populære løpene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar