lørdag 14. juni 2008

Neppe endring av Safety Car-reglene i år

Det drypper stadig inn mer informasjon om det nye systemet for Safety Car, som jeg tidligere har rapportert skal testes i forkant av Frankrikes Grand Prix på Magny-Cours neste helg.

Nå har sportssjefen i Renault F1, Steve Nielsen, avslørt at det nye systemet også inkluderer en regel om at førerne må kjøre på en minimumstid fra den første runden etter at sikkerhetsbilen har kjørt ut. Hvordan denne minimumstiden skal bestemmes, er ikke kjent.

«Føreren vil få en tid oppgitt i et display på rattet», sa Nielsen til Renaults hjemmeside. «Denne tiden må han ikke kjøre under. Fra signalet om Safety Car gis, har føreren fem sekunder på seg til å trykke på en knapp som bekrefter at meldingen er oppfattet.»

Nielsen sa også at testen på Magny-Cours kun vil være en demonstrasjon for å vise førerne hvordan systemet fungerer. «Og dersom dette går bra, kan vi gå videre og bake det inn i regelverket. Jeg tror ærlig talt ikke dette vil skje før i 2009», avslutttet han.

At det kan ta lang tid å endre reglene for Safety Car, bekreftes også av lederen av Grand Prix Drivers' Association, Pedro de la Rosa. Han har også sagt at testen på Magny-Cours bare er et eksperiment, og at Charlie Whiting i FIA har informert GPDA om at systemet fortsatt er langt unna å være klart til å tas i bruk.

Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på neste uhell eller diskvalifikasjon som følge av de nåværende Safety Car-reglene. Var det virkelig så mange uhell tidligere at det var behov for å endre reglene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar