tirsdag 3. juni 2008

Mosley vant i Paris - kan fortsette som president i FIA

Mosley Max Mosley kan fortsette som president i FIA frem til valget i oktober 2009. Dette er klart etter at mistillitsforslaget mot ham ble nedstemt på dagens ekstraordinære generalforsamling i Paris.

Ifølge en pressemelding fra FIA har Mosley vunnet avstemmingen med 103 mot 55 stemmer (syv stemte blankt og fire stemmer var ugyldige).

Mosley var selvsagt veldig glad for resultatet. Han hadde på forhånd lovt å holde en lavere profil i fremtiden, og har også erklært at han ikke kommer til å stille til gjenvalg som FIA-president i 2009. (Det har Bernie Ecclestone sagt at han ikke tror noe på...)

Det som nå gjenstår å se er om det virkelig blir fullstendig kaos i FIA, slik noen har spådd. Noen av de største klubbene har annonsert at de kommer til å trekke sine medlemskap i FIA dersom Mosley fortsetter som president. Og Bernie Ecclestone har sagt at det er store sponsorer i Formel 1 som ikke ønsker å være med så lenge Mosley er president, så resultatet av avstemmingen kan få store konsekvenser på flere områder.

Det er vel også en liten mulighet for at Max Mosley tar til fornuft og trekker seg som president likevel, når han nå kan dokumentere at han har flertallets tillit. Da redder han ansikt samtidig som han ikke ødelegger mer for FIA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar