onsdag 25. juni 2008

McLaren med to forskjellige biler neste år?

Det er allerede kjent at innføringen av KERS-teknologien i Formel 1 fra neste år vil føre til at bilene får en betydelig vektøkning. KERS = Kinetic Energy Recovery System, eller bruk av opplagret energi. Dette medfører at KERS fort kan bli uinteressant å bruke. Allerede ved 12 kilo overvekt kan man like godt fjerne hele systemet, for da er fordelene borte, hevder teknisk sjef i Force India, Mike Gascoyne.

Det går nå faktisk rykter om at McLaren planlegger å bygge to forskjellige biler for neste sesong, med forskjellig akselavstand og tyngdepunkt, beregnet på forskjellige baner. Nestkommanderende i McLaren, Martin Whitmarsh, vil verken bekrefte eller benekte at dette er tilfelle, men sier at det er en stor utfordring å bygge en bil med et KERS-system som gir bedre rundetider på alle banene.

Det virker altså ikke som om Formel 1 foreløpig vil bli billigere for teamene, slik Max Mosley har tenkt seg. Å drifte to forskjellige biler i ett team i en sesong må jo koste mye mer enn å ha bare en versjon av bilen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar