søndag 8. juni 2008

Kubica vant i Montreal - Hamilton tok idiotpremien

For ikke lenge siden skrev jeg «Kan Robert Kubica kjempe om tittelen?», og svaret etter dagens løp i Canada er helt klart JA!

Etter at hans nærmeste konkurrenter - Räikkönen og Hamilton - ble uten poeng i dag, og Felipe Massa bare tok fire poeng, førte Kubicas første Formel 1-seier ham til topps i poengsammendraget etter syv løp. Det var også BMW-Saubers første seier i Formel 1.

Men det store samtaleemnet i dag var likevel Lewis Hamiltons påkjørsel av Kimi Räikkönen i utkjøringen fra pitlane. I forbindelse med løpets eneste Safety Car-periode gikk halve feltet i depot for å få bensin og nye dekk, og de tre i teten - Hamilton, Kubica og Räikkönen - var først inn. Men pitstoppene gjorde at de byttet rekkefølge, og på vei ut igjen skjedde det fatale.

Räikkönen og Kubica hadde stoppet for rødt lys i utkjøringen og sto og ventet på grønt da Hamilton kom dundrende - helt tydelig uten å ha sjekket hvilken farge det var på lyset. Selv om han bremset for fullt hadde han ikke en sjanse til å stoppe tidsnok, og kjørte inn i Räikkönens bil bakfra. End of day for dem begge, og matchball til Kubica.

Som for å markere at det å holde utkikk etter trafikklys ikke er høyt prioritert for Formel 1-førere, kjørte Nico Rosberg deretter inn i Hamiltons McLaren. Rosberg kunne i motsetning til de andre fortsette, men måtte i depot igjen for å få ny frontvinge.

Jeg ser av rapportene etter løpet at Hamilton ikke vil ta noen skyld for hendelsen, men at han sier at han forsøkte å unngå å blande seg inn i kampen mellom Räikkönen og Kubica (?). Han innrømmer at han så det røde lyset for sent, og så sier han det Formel 1-førere bruker å si når de har gjort noe dumt: «Det er sånt som skjer».

Nå hører jeg at Hamilton og Rosberg er blitt idømt en straff som går ut på at de blir flyttet 10 plasser ned på griden i neste løp i Frankrike. Etter min mening er dette alt for lite for en så grov tabbe.

2 kommentarer:

  1. Hva synes du om at førere straffes i den grad de gjør? Tror du det skader sporten når så mye blir avgjort utenfor banen?

    SvarSlett
  2. I alle sportsgrener finnes det jo måter å straffe deltakerne på i ettertid, dersom ikke straffen kan tildeles "på stedet", så jeg tror ikke Formel 1 har noe problem i så måte.
    Og jeg synes det er bedre at førerne gis straffer som påvirker deres egne resultater, i steden for at de får bøter(som de kanskje ikke en gang må dekke av egen lommebok).
    De fleste som følger med i en sport har vel også forståelse for måten straffene blir tildelt på, selv om man kan være uenig i størrelsen på straffen.

    SvarSlett