mandag 2. juni 2008

Kimi Räikkönen skulle ha startet bakerst i Monaco Grand Prix

Kimi_monaco08 Ganske tidlig i Monaco Grand Prix fikk dommerne inn en rapport om at Kimi Räikkönens Ferrari ikke hadde hatt alle hjulene montert innenfor treminuttersregelen. Årsaken skulle være problem med en hjulmutter. Räikkönen ble derfor gitt en «drive-through» straff, som han tok på runde 13. På grunn av omstendighetene med regnet, falt Kimi bare en plass ned - fra tredje til fjerde - på grunn av straffen.

Men det som noen i ettertid har oppdaget, er at dersom funksjonærene på startgriden hadde fulgt reglene, skulle Kimi Räikkönen ha vært fjernet fra sin startposisjon før starten gikk.

Reglene sier: «Når signalet om tre minutter til start er gitt, må alle biler ha hjulene montert. Etter dette signalet kan hjul kun fjernes i pitlane eller dersom løpet utsettes. Enhver bil som ikke har alle hjul montert når signalet om tre minutter til start gis, må starte løpet fra bakerst på griden eller fra pitlane. Under disse situasjoner skal en funksjonær med gult flagg forhindre bilen(e) fra å forlate griden inntil alle som er i stand til det har startet på formasjonsrunden.»

Det er merkelig at arrangørene i Monaco, som er svært erfarne og profesjonelle, ikke klarte å håndheve den meget klare regelen. Det er også litt rart ingen av de konkurrerende teamene reagerte, men de hadde kanskje nok med seg selv akkurat da. (At Ferrari - som ellers er opptatt av at reglene skal følges - ikke opplyste dommerne om regelbruddet, er kanskje ikke så rart.)

Kimi Räikkönen endte til slutt uten poeng i løpet - på niende plass - så feilen får neppe konsekvenser i ettertid. Men Adrian Sutil hadde nok ønsket at Kimi hadde startet lenger bak i feltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar