torsdag 5. juni 2008

Ikke Formel 1-løp på Nürburgring neste år?

Det har vært spekulert i om Tysklands Grand Prix i neste måned kan stå i fare for å bli avlyst, etter at tyske ADAC nå melder seg ut av FIA i protest mot at Max Mosley fortsetter som president.

Men etter det jeg forstår er det AvD - den andre store tyske bilorganisasjonen - som er medlem av FIA, som kontrollerer årets løp på Hockenheim. Dette løpet blir derfor ikke berørt av at ADAC melder seg ut av FIA.

Men neste års løp i Tyskland - som etter avtalen skal kjøres på Nürburgring - kan være i fare, fordi dette løpet er det ADAC som er ansvarlig for. Og dersom ADAC ikke er medlem av FIA, vil de ikke få tildelt et Formel 1-løp.

Det skal være flere klubber som vurderer å melde seg ut av FIA, men ingen av de jeg har hørt nevnt er i dag vertskap for noe Formel 1-løp. De som har vært nevnt hittil er AAA i USA, og klubber fra Sør-Afrika, Nederland, Sveits, Østerrike, Danmark og Finland.

Så foreløpig er det ingen fare for at årets Formel 1-kalender skal bli kortere, men neste år kan det altså bli endringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar