søndag 22. juni 2008

Hvem kan utfordre Ferrari på Magny-Cours?

Det meste har gått Ferraris vei denne helga, og Kimi Räikkönen og Felipe Massa må regnes som store favoritter i Frankrikes Grand Prix i dag. Det er tydelig at BMW-Sauber sliter på Magny-Cours, og når begge McLaren-førerne nå er blitt flyttet nedover på startgriden, er det ingen reelle utfordrere igjen til de to første plassene.

Heikki Kovalainen er blitt flyttet fem plasser ned på griden som straff for at han kom i veien for Mark Webber under kvalifiseringen, og starter nå fra tiende plass. Fra før av var det klart at Lewis Hamilton skulle flyttes ned ti plasser, og han står dermed i trettende startspor etter å ha hatt tredje beste kvalifiseringstid. Den store spenningen i dette løpet ligger i hvor mye de to kan klare å kjøre seg opp, hvis de klarer å komme seg uskadet gjennom de første rundene.

BMW-Sauber har ikke fått det til å stemme denne helga, og Robert Kubica har klaget både på festet og balansen i bilen. Selv om han nå har rykket opp fra syvende til femte startspor etter at McLaren-bilene er flyttet, er han neppe noen utfordrer til Ferrariene. Det sier kanskje noe om teamets problemer, når Nick Heidfeld er fornøyd med tolvte beste tid under kvalifiseringen.

Men når noen har problemer betyr det ofte at andre kan dra nytte av det, slik vi så i Montreal for to uker siden. Denne gangen ser det ut for at både Renault og Toyota har sjanser til å gjøre det bedre enn vanlig, hvis man skal dømme ut fra tidene på trening og kvalifisering. Fernando Alonso og Jarno Trulli står i henholdsvis tredje og fjerde startspor, og må regnes som seriøse utfordrere til tredjeplassen i dagens løp.

Begge Red-Bull-bilene klarte å komme seg til Q3, og hvilken plassering Mark Webber kunne hatt dersom Heikki Kovalainen ikke hadde kommet i veien, er ikke godt å vite. Men David Coulthard var ikke mye dårligere, og nå har de to rykket opp til sjette og syvende startspor. Det er ikke umulig at Red Bull kan få en mann på pallen dette løpet også.

Startoppstillingen etter straffene:

1. Kimi Raikkonen, Ferrari
2. Felipe Massa, Ferrari
3. Fernando Alonso, Renault
4. Jarno Trulli, Toyota
5. Robert Kubica, BMW Sauber
6. Mark Webber, Red Bull
7. David Coulthard, Red Bull
8. Timo Glock, Toyota
9. Nelson Piquet Jr, Renault
10. Heikki Kovalainen, McLaren
11. Nick Heidfeld, BMW Sauber
12. Sebastian Vettel, Toro Rosso
13. Lewis Hamilton, McLaren
14. Sebastien Bourdais, Toro Rosso
15. Kazuki Nakajima, Williams
16. Jenson Button, Honda
17. Rubens Barrichello, Honda
18. Giancarlo Fisichella, Force India
19. Adrian Sutil, Force India
20. Nico Rosberg, Williams

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar