mandag 2. juni 2008

Hva skjer dersom Max Mosley taper eller vinner i morgen?

Max-Mosley I morgen, tirsdag 3. juni, skal den ekstraordinære generalforsamlingen i FIA stemme over om de har tillit eller ikke til Max Mosley som president. Selv om mange av medlemsklubbene har erklært offentlig at de kommer til å stemme mot Mosley, er det til sammen 222 representanter som har stemmerett, så det er vanskelig å spå hva resultatet vil bli.

En undersøkelse som avisen The Guardian har gjort blant 100 av medlemsklubbene viste at 37 % ville stemme mot Mosley mens 25 % var for. 9 % hadde ikke bestemt seg og 29 % av de spurte nektet å svare.

Hva skjer dersom Max vinner?
Dersom Mosley vinner avstemmingen vil han fortsette som president, men vil overlate sermonielle plikter og høyprofilerte oppgaver til sine nestkommanderende. Han vil forsøke å unngå pinlige møter med statsoverhoder og politikere som ikke ønsker å bli sett sammen med ham.

Teoretisk kan en seier for Mosley også føre til at klubber melder seg ut av FIA, og at fabrikkteam og store sponsorer i Formel 1 trekker seg, fordi de ikke ønsker å bli assosiert med Mosley. Det ville i så fall føre til full krise.

Hva skjer dersom han taper?
Max har lovet å trekke seg dersom han taper avstemmingen. Hans  stilling som president vil da bli midlertidig overtatt av lederen av FIAs senat, Michel Boeri, inntil en ny generalforsamling kan holdes. Dette kan tidligst skje to måneder etter morgendagens møte, men må være holdt innen enn fire måneder.

Vi følger spent med på nyhetene fra Paris i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar