fredag 27. juni 2008

Honda plasserer Takuma Sato hos Force India?

Honda-logo Force India, som i dag benytter Ferrari-motorer, skal ha fått et tilbud fra Honda om å bytte til deres motorer fra 2009.

Sveitsiske Motorsport Aktuell påstår å ha «sikre kilder» som forteller at det har vært møter mellom sjefene i Honda og Force India i Montreal for tre uker siden, der et mulig bytte av motorleverandør skal ha blitt diskutert.

Etter at Super Aguri F1 klappet sammen, skal Honda være svært interessert i å få et nytt team til å kjøre med deres motorer. Selv om Force India har en kontrakt med Ferrari i dag, kan det likevel være aktuellt for dem å bytte motorleverandør fra neste år.

Det er to grunner til at en avtale med Honda kan være interessant for Force India. For det første skal Honda være kommet langt med utviklingen av et velfungerende KERS-system, og for det andre skal prisen Honda forlanger for motorene sine være svært mye lavere enn Ferraris.

Ifølge kildene skal Honda ha tilbudt Force India en avtale på levering av motorer med KERS-system til en pris som er 10 millioner euro lavere enn avtalen de har med Ferrari i dag, men da er forutsetningen at Takuma Sato blir en av Force Indias to førere i 2009.

Dette vil i så fall bety at Takuma Satos Formel 1-karriere vil fortsette å styre Hondas valg og beslutninger, også etter at de nå har avskrevet den halve milliarden de brukte på å holde liv i Super Aguri for ham. Merkelig hvor mye det kan bety å være «big in Japan».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar