mandag 23. juni 2008

Frankrikes Grand Prix ble som forventet

Mye gikk slik vi hadde forventet på Magny-Cours i gårsdagens løp: Ferrari var overlegne og vant dobbelt,  Lewis Hamilton klarte ikke å ta poeng for McLaren, og BMW-Sauber ser ut til å ha mistet formen.

Og selv om det kom noen dråper regn mot slutten av løpet, var det ikke nok til å forandre løpets karakter fra kjedelig til spennende, bortsett fra akkurat i kampen om tredjeplassen.

Løpets stjerne:
Jarno Trulli, Toyota, 3.pl.

Jeg skrev i går at Fernando Alonso og Jarno Trulli måtte regnes som seriøse utfordrere til tredjeplassen i dette løpet. Jeg fikk bare rett når det gjaldt Trulli, men han oppfylte til gjengjeld spådommen til fulle. Holdt stand mot Heikki Kovalainens angrep i over 20 runder, og berget sin første pallplass på over to år. Men han er nok glad det ikke ble mer regn mot slutten.

 

Løpets vinnere:
Felipe Massa, Ferrari, 1.pl.

Ferrari hadde full kontroll i dette løpet, og hans eneste alvorlige konkurrent var teamkollega Räikkönen. Og med Kimis tekniske problemer var veien åpen for Felipes tredje seier for året. Nå er han den første brasilianer som leder fører-VM siden Ayrton Senna.

Kimi Räikkönen, Ferrari, 2.pl.
Vinner? Vel, Kimi var på vei mot en klar seier da eksosanlegget løsnet, og er sånn sett en taper. Men Kimi loset en kraftløs Ferrari i mål på en andreplass, og berget åtte poeng på en dårlig dag. Det gjør ham til en vinner. Kimi satte også raskeste rundetid i det femte løpet på rad. Det bringer ham opp på samme nivå som Michael Schumacher, bare slått av Alberto Ascari i 1953!

Heikki Kovalainen, McLaren, 4.pl
Heikki startet fra tiende startspor, etter en omdiskutert straff i kvalifiseringen. Da er det godt gjort å ta fjerdeplassen på en bane som Magny-Cours. Og hadde det blitt litt mer regn hadde han nok kommet seg forbi Jarno Trulli også.

Robert Kubica, BMW-Sauber, 5.pl.
BMW-Sauber hadde ett mål for 2008-sesongen, og det var å ta en løpsseier. Det klarte Kubica å få i Montreal, og nå ser luften ut til å ha gått ut av teamet. Men sett i forhold til teamkollega Heidfeld kjørte Kubica et flott løp. Fire poeng sørger for at han fortsatt er med i tittelkampen.

Mark Webber, Red Bull, 6.pl.
Webber hadde en merkelig halvsnurring tidlig i løpet, men tok likevel nok en gang viktige poeng for Red Bull. Uten Webbers tre poeng ville Toyota nå ha vært foran Red Bull i konstruktørmesterskapet.

Nelsinho Piquet, Renault, 7.pl.
Endelig tok junior poeng! Etter å ha vært avskrevet som Formel 1-fører av de fleste, slo Piquet jr. endelig tilbake, og kom i mål med hel bil på poengplass. Og enda morsommere; han kom i mål foran teamkollega Fernando Alonso, på Alonsos hjemmebane. Hvem skal vi nå gjøre narr av?

 

Løpets tapere:
Fernando Alonso, Renault, 8.pl.
Etter kvalifiseringen regnet de fleste med at Fernando hadde litt mindre bensin ombord enn de andre, men at det var mye mindre trodde vel de færreste. Det er greit å vise seg frem på hjemmebane, men i dette tilfellet virket det mot sin hensikt. Gjorde i tillegg flere feil, og måtte til slutt se sin teamkollega passere like før målgang. Nedtur!

Lewis Hamilton, McLaren, 10.pl.
Hamilton var aggressiv før starten, og virket sikker på at han kunne kjøre seg helt opp i teten, selv om han startet fra trettende startspor. Men aggresiviteten skaffet ham bare enda en straff, og da var dagen ødelagt. Har fortsatt mye å lære, selv om britiske media fortsatt sammenligner ham med Schumacher og Senna.

Nick Heidfeld, BMW-Sauber, 13.pl.
Sammenlignet med teamkollega Robert Kubica skulle man tro Heidfeld kjørte med håndbremsen på. Det er greit at bilen ikke er optimal for denne banen, men det virker som om Heidfeld bare har gitt opp å finne ut av problemene, i motsetning til Kubica.

Jenson Button, Honda, DNF
Kun en bil brøt i Frankrikes Grand Prix, og det var Jenson Buttons Honda. Da er man en taper. Men så dårlig som Hondaene presterer for tiden, var det kanskje en lettelse for Button å slippe å kjøre hele løpet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar