fredag 13. juni 2008

Formel 1-løp mest lønnsomt

canada-gp Et Formel 1-løp er det mest lønnsomme sportsarrangementet i verden, ifølge en rapport som analysefirmaet Formula Money og økonomiekspertene Deloitte Sport Business har utgitt.

De har regnet ut at hvert enkelt Formel 1-løp genererer ca. 230 millioner USD (1,2 mrd. NOK) i inntekter - nesten ti ganger mer enn neste arrangement på lista, som er en kamp i den amerikanske NFL-serien i fotball.

Men fordi det arrangeres mange flere fotballkamper i en NFL-sesong enn det kjøres Formel 1-løp, er den totale inntekten for hele den amerikanske fotballserien mye høyere enn for en Formel 1-sesong. Summene er henholdsvis 6,5 mrd. USD og 3,9 mrd. USD.

Målt i totale inntekter pr. sesong kommer også den amerikanske baseballserien foran Formel 1, med 5,1 mrd. USD. Engelsk Premier League fotball er på fjerdeplass etter Formel 1, med 3 mrd. USD i inntekter på en sesong.

I tallene for Formel 1 har Deloitte Sport Business regnet med de totale sponsorinntektene, inntekter fra såkalt «corporate hospitality» (VIP), radio- og tv-avtaler samt inntekter fra team, baner og tilskuere.

Store tall, enten det er i svake, amerikanske dollar eller i andre valutaslag. Men betyr topplasseringen at vi som er interessert i Formel 1 betaler overpris for vår interesse, i forhold til fans av andre sportsgrener?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar