lørdag 28. juni 2008

FIA dropper forbudet mot dekkvarmere

dekkvarmer FIA har besluttet å droppe det omstridte forbudet mot dekkvarmere fra 2009, melder autosport.com.

Det har lenge vært sagt at innføringen av slicks fra neste år også ville bety slutten på dekkvarmerne, som et element i FIAs forsøk på å redusere kostnadene og øke spenningen i løpene.

Men førerne har vært kritiske til forbudet, fordi de etter å ha testkjørt med kalde slicks i vinter mente at det ville bli større sjanse for ulykker dersom dekkene ikke ble varmet opp på forhånd. De var redd for at rundetidene ville bli svært forskjellige for biler som hadde vært i depot og kom ut med kalde dekk, og de som ennå ikke hadde skiftet, og derfor hadde varme dekk.

Bridgestone har vært uenig i dette, og mente at problemet kunne løses dersom det ble bestemt et minimumslufttrykk i dekkene. Men teamene klarte ikke å bli enige om en god måte å håndheve og kontrollere dette på, så den regelen kunne ikke innføres.

Ettersom alle teamene i dag allerede bruker dekkvarmere, og fordi de også har sagt at de kommer til å fortsette å bruke dem i forbindelse med testing, er det også lite å spare på å forby dem.

Derfor har FIAs World Motor Sport Council nå bestemt at dekkvarmere fortsatt skal være tillatt i Formel 1. Det høres fornuftig ut, synes jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar