onsdag 4. juni 2008

Bridgestone avslår å utsette et forbud mot dekkvarmere

slicks Fra 2009-sesongen er det meningen at det igjen skal bli tillatt med slicks i Formel 1, og som en del av denne planen inngår også et forbud mot bruk av dekkvarmere.

Men både førere og teamsjefer har uttalt seg negativt om dette forbudet, fordi de mener at kalde dekk vil bli en stor sikkerhetsrisko. Blant annet hevder de at hastighetsforskjellen mellom biler med kalde og varme dekk etter et pitstopp vil bli svært stor. De har derfor bedt FIA om at forbudet mot dekkvarmere utsettes til 2010.

Men Bridgestone er ikke enig i denne vurderingen, og ifølge sjefen for Bridgestones motorsportsavdeling, Hirohide Hamashima, har de meddelt FIA at de er sikre på at de skal kunne produsere slicks med tilstrekkelig godt feste, selv uten bruk av dekkvarmere.

Det er i et intervju med Autosport at Hamashima skal ha sagt dette. Han sa videre at han ikke tror det er sikkerhetshensyn som er grunnen til at mange team ønsker å fortsette med dekkvarmere, men at det er redselen for at konkurrentene skal kjøre med lavere trykk i dekkene som er den egentlige årsaken.

«Vi setter opp et minimumslufttrykk overfor teamene, fordi vi ønsker at dekkene skal være sikre. Men noen team vil ta sjansen på å kjøre med lavere lufttrykk - og jukse. Andre team er redde for dette, og derfor vil de beholde dekkvarmerne,» sa Hamashima.

I juli skal det være en siste test i Barcelona, og etter dette vil Bridgestone bestemme seg for spesifikasjonen på slicksene de skal produsere for 2009-sesongen.

1 kommentar:

  1. live coverage on net:
    http://bilmosk.org/simulcastPlayer.swf

    SvarSlett