mandag 2. juni 2008

Adrian Sutil ville ikke ha fått poeng i Monaco

Adrian-Sutil Forrige helgs Monaco Grand Prix var svært innholdsrikt, og det ser derfor ut til at vi må bruke lenger tid enn vanlig før vi er ferdige med å «bearbeide» de mange hendelsene i løpet.

Adrian Sutil ble som kjent påkjørt av Kimi Räikkönen mens han lå på en sensasjonell fjerdeplass, og var naturlig nok helt knust etterpå. Force Indias teamsjef hevdet også at Ferrariførerens tabbe kostet dem et titalls millioner på grunn av tapte konstruktørpoeng.

Etter løpet fikk Sutil en advarsel av dommerne for å ha kjørt forbi flere biler under gult flagg, og det har vært spekulert i om han ville fått en strengere straff dersom han hadde fullført løpet.

Og i dag ble det kjent at dommerne var klare til å gi Adrian Sutil et tidstillegg når (hvis) han kom i mål. Det er Paul Guthjar, en av dommerne i løpet, som har fortalt til den sveitsiske avisen «Blick» at de hadde bestemt seg for å gi Sutil et 25 sekunders tillegg for å ha kjørt forbi tre biler under gult flagg etter kollisjonen mellom Alonso og Heidfeld.

Med 25 sekunders tillegg ville Adrian Sutil endt på tiende plass i den endelige resultatlista, og fått null poeng for det som så ut til å være en fjerdeplass. Fint at sånne ting blir kjent, men det burde kommet frem rett etter løpet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar