mandag 19. mai 2008

Who the hell is Alice?

Ferrari_alice I og med at jeg nylig har vært ute med nyheten om at Ferrari mister en av sine sponsorer, synes jeg det passer å fortelle litt om en annen Ferrarisponsor, nemlig Alice.

Alice har navnet sitt både på endeplatene på frontvingen og oppå nesen på Ferrariene, men er ganske ukjent for de fleste i Norge. Derfor syntes jeg det var på tide å finne ut hvem denne Alice er. (Og så fikk jeg brukt den fine overskriften...)

Alice (uttales A-li-se) er et datterselskap av Italias største telekommunikasjonsselskap, Telecom Italia. Alice har spesialisert seg på levering av ADSL, trådløst bredbånd og trådløs telefoni, og har (foreløpig) avdelinger i Italia, Frankrike, Tyskland og Nederland.

Alice ble Ferrari-sponsor i fjor, etter at Vodafone flyttet over til McLaren, og avtalen gjelder for tre år. Det sies at Alice betaler 15 mill. USD per år (75 mill. NOK) til Ferrari, en dråpe i havet når man har satt av 12,5 milliarder til å utvikle merkenavnet i Europa. (Alice sponser for øvrig også Ducatis team i MotoGP.)

Så lærte vi noe nytt i dag også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar