søndag 18. mai 2008

Vettel straffes for å ta i bruk den nye STR3 i Monaco

Toro Rosso STR2B Toro Rosso har endelig klart å bygge og teste tilstrekkelig mange av sin nye modell, STR3, slik at Sebastien Bourdais og Sebastian Vettel kan starte med den i Monaco Grand Prix. Den nye bilen skulle egentlig vært tatt i bruk i Istanbul, men dette ble utsatt etter at Bourdais vraket det første eksemplaret de hadde bygd, da de testet i Barcelona.

Men dessverre for Sebastian Vettel betyr den nye bilen at han vil bli flyttet fem plasser ned på griden etter kvalifiseringen. Dette er straffen man får for å starte med en girkasse som ikke har vært brukt i fire løp etter hverandre.

Det høres kanskje rart ut å bli straffet for å bytte til en ny bilmodell, men det skyldes ganske enkelt at den nye STR3 bruker en helt annen girkasse en den gamle STR2B, og da kommer straffen som en følge av modellbyttet, etter reglene som gjelder i år.

Men hvorfor blir bare Vettel straffet? Jo, fordi Bourdais ikke fullførte løpet i Istanbul, og da har han lov til å bruke en ny girkasse uten å bli straffet. Dessverre for Vettel så kom han i mål i Tyrkia, og da har han ikke lov til å starte med en ny girkasse i Monaco, uansett årsak.

Det er altså ingen vei utenom, men det må være ganske surt for Sebastian Vettel. Han har vært forfulgt av uhell i år, og fullførte ingen av de fire første løpene. Og når han endelig kom i mål i det femte løpet, så blir han straffet for det i det neste løpet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar