torsdag 1. mai 2008

Super Aguris biler i forvaring hos Honda

super_aguriIfølge nyhetsbyrået Reuters er Super Aguris biler blitt observert ved Honda F1 sitt fabrikkanlegg i Brackley i England. Det er jo ganske merkelig, fordi Super Aguris trailere står på kaia i Trieste i Italia, ifølge øyenvitner der. Trailerne er klare til å ta fergen til Istanbul sammen med de andre teamene, men det er mulig at de blir stående i Trieste til teamets fremtid er avklart.

Honda har gjort det helt klart at de ikke kommer til å gi Super Aguri mer kreditt, så da avhenger teamets fremtid helt og holdent av at forhandlingene mellom Honda og den nye mulige kjøperen, Weigl Group går bra. Honda skal ha sikret seg pant i Super Aguris fabrikk, biler og det meste av de øvrige eiendelene, så det er de som sitter med nøkkelen til det lille teamets framtid. Det skal for øvrig ha vært Weigl som betalte Honda de 15 millionene de krevde for at Super Aguri skulle få kjøre i Barcelona.

Ett av problemene i forhandlingene skal være at Weigl ikke vil dekke Super Aguris gamle gjeld på 500 millioner kroner til Honda. Avtalen mellom Honda og den forrige aktuelle kjøperen, var nemlig at Honda skulle få dekket hele sitt utestående, så det er ikke så rart de er litt sure nå.

Det siste tilbudet fra Weigl til Honda skal være på 75 millioner kroner, og fortsatt er det forutsetningen at Honda skal levere motorer og chassis til teamet i 2009. Planen videre er at Super Aguri da skal ha skaffet seg sponsorer, slik at de skal kunne bygge sin egen bil til 2010-sesongen - uten hjelp fra Honda.

Men torsdag om en uke må Super Aguri være på plass med bilene sine til teknisk kontroll i Istanbul. Hvis de ikke klarer det, hjelper det ikke med gode planer for de neste to årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar