tirsdag 6. mai 2008

Super Aguri trekker seg fra Formel 1

super_aguri_logo Så kom meldingen vi hadde fryktet: Super Aguri har annonsert at de trekker seg fra Formel 1 av økonomiske årsaker. Overraskende var det jo ikke etter de siste dagers hendelser, men synd er det likevel.

Honda, som har stått bak Super Aguri helt siden starten, har ikke lagt skjul på at de ikke lenger ønsket å bruke mere penger på et B-team. Og når den eneste kjøperen Honda hadde tro på trakk seg før løpet i Barcelona, hjalp det ikke at Aguri Suzuki klarte å finne en ny interessent i tyske Weigl Group. Honda hadde da bestemt seg for at Super Aguri ikke lenger hadde livets rett, og da var det bare for Aguri Suzuki å skrive opphørsmeldingen.

Det hadde nok kommet tydelige negative signaler fra Honda-ledelsen i Japan, da Honda Racing-sjefen Nick Fry fikk stengt Super Aguris trailere ute fra depotet i Istanbul. Og med F1-bilene innelåst på Hondas fabrikk i England, var det ikke mye annet Aguri Suzuki kunne gjøre enn å gi opp. Honda hadde bukten og begge endene, og valgte å ta et tap på en halv milliard kroner.

Suzuki selv mener at det som ødela økonomien for teamet var at hovedsponsoren SS United Oil & Gas brøt kontrakten i fjor. Da uteble det meste av pengene de skulle brukt til å betale Honda med. Og når det så ble bestemt at bruk av såkalte kundechassier ikke skulle være lov i Formel 1 fra 2010, ble muligheten for å finne nye partnere til teamet meget vanskelig.

Teamets førere, Takuma Sato og Anthony Davidson er med dette blitt arbeidsledige, og vi er nede i 20 biler til start i Istanbul.

Jeg kjenner at det egentlig er godt at denne saken nå er over, selv om det ikke er bra å miste et Formel 1-team. Det begynte å ligne en såpeopera etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar