mandag 26. mai 2008

Se Google-kart med alle Formel 1-banene

Kart over Formel 1-banene Det utvikles stadig nye tjenester på nettet - ikke minst i Googles mange verktøy. I dag oppdaget jeg en karttjeneste som er laget for magasinet F1 Racing i Google Maps, der man får opp en oversikt over alle Formel 1-banene i verden.

Du kan velge mellom å se banene som er med i årets kalender eller de som ble kjørt på i fjor. I tillegg er det et valg for å se et kart med alle banene som det har vært kjørt Formel 1 på fra 1950 og frem til i dag. Dette valget gjøres i en nedtrekksliste øverst i kartbildet.

Det er lagt inn interaktivitet i kartene, slik at når du fører musepekeren over en bane som er markert på kartet, kommer det opp informasjon med banens navn og evt. dato for løpet, samt en link til et satelittbilde av banen. I satelittbildet kan du zoome og flytte rundt på samme måte som i Google Earth. Nederst i satelittbildet er det også en link til informasjon om banen i Wikipedia.

En fin tjeneste dersom du ønsker å se nærmere på en bane i forkant av et løp, eller hvis du planlegger en reise for å se et løp.

Du finner kartet her, og jeg har også lagt en link for senere bruk under «Nyttige F1-sider» til høyre.

1 kommentar:

  1. den va steike nøttig. no slæpp eg å leit de opp kvær gang. ha bruk en innlegg i google earth før-

    bloggen bli bærre beire å beire-
    /tåget

    SvarSlett