torsdag 1. mai 2008

Renault har tatt inn tre tideler på konkurrentene

Det er Renault F1s sjefsingeniør, Pat Symonds, som sier dette i et intervju. Han mener de nye aerodynamiske forbedringene teamet tok i bruk i Spanias Grand Prix faktisk utgjorde så mye som tre tidels sekund per runde.

Han mener beviset på dette ikke bare er at Fernando Alonso kvalifiserte seg til andre startspor, men enda mer at han var i stand til å holde nesten samme fart som de raskeste bilene - så lenge han var med i løpet.

Om dette vil være like tydelig i de neste løpene, som går på helt andre banetyper, er Symonds ikke helt sikker på, men han mener likevel at Renault gjorde større fremskritt en konkurrentene sist helg. Han innrømmer at avstanden frem til Ferrari fortsatt er for stor, men er fornøyd med at de har tatt et skritt i riktig retning.

Symonds er likevel en smule bekymret, fordi motorhavariet på Alonsos bil kom helt uventet, og var Renault første siden Monza i 2006. De vet imidlertid nå hvilken komponenet som forårsaket havariet, og fabrikken i Frankrike jobber med å finne ut hvilke endringer som må gjøres for å unngå at det gjentar seg.

For min del håper jeg at Renault kan fortsette fremgangen, for jo flere som blander seg inn i toppen, desto mer spennende vil det bli. Og vi vet jo fra før at Alonso ikke gir seg så lett hvis han kan kjempe om en god plassering, så det ser jeg frem til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar