søndag 25. mai 2008

Monacos Grand Prix er best i regn

Et vanlig Monaco Grand Prix i sol og finvær er det sjelden man husker så mye fra, men når det regner skjer det alltid mye. Og derfor var de fleste fornøyde da det var vått i Monacos gater i dag - i hvertfall de av oss som satt foran tv-skjermene.

Løpets stjerne:
Adrian Sutil, Force India, DNF. Kjørte seg opp fra attende startspor med en imponerende kontroll på det vanskelige underlaget, og lå an til å ta en sensasjonell fjerdeplass. Dessverre ble han offer for Kimi Räikkönens ukontrollerte sladd ut av tunnellen, og fikk bilen ødelagt tre runder før slutt. Force India kjører med Ferarrimotorer, så dette er kanskje rett tidspunkt for å reforhandle prisen?

 

Løpets vinnere:
Lewis Hamilton, McLaren Mercedes, 1.pl.. Hamilton hadde som så ofte før flaks med omstendighetene: Flaks fordi han måtte inn tidlig for å bytte dekk etter å ha vært borti autovernet. Det gjorde at han traff både med dekkskift og bensinfylling i forhold til de skiftende baneforholdene.

Robert Kubica, BMW-Sauber, 2.pl. Slet med feil dekktrykk i starten, og hadde egentlig ikke store forhåpninger til løpet i Monaco. Gjorde en god jobb, og var heldig med Massas tabbe.

Mark Webber, Red Bull Racing, 4.pl. Solid løp fra niende startspor. Gikk for tidlig inn og byttet til tørrværsdekk, og tapte en plass til Sutil. Fikk tilbake plassen da Sutil brøt.

Sebastian Vettel, Toro Rosso, 5.pl. Var på en enstopp-strategi fra nittende startspor, og gjorde ingen feil med sin nye STR3. Endelig fikk han vist hva han kan.

Rubens Barrichello, Honda, 6.pl. Rubens startet fra fjortende startspor, og lå lenge på 11. Rykket opp i feltet da Coulthard og Bourdais kjørte ut. Satte raskeste rundetid et par ganger, og lå på åttende plass da Sutil og Kimi kolliderte.

Kazuki Nakajima, Williams, 7.pl. Startet fra fjortende startspor og gjorde ikke mye vesen av seg. Hadde på samme måte som Barrichello fordel av at andre kjørte ut.

 

Løpets tapere:

Adrian Sutil, Force India, DNF. Se over. Løpets stjerne ble også en taper til slutt.

Felipe Massa, Ferrari, 3.pl. Felipe hadde egentlig alt under kontroll, men feil strategi gjorde at han var for lenge ute på våtdekk. Hadde regnet kommet som meldt ville han trolig vunnet løpet. Gjorde en feil selv også, og mistet andreplassen til Robert Kubica på det.

Heikki Kovalainen, McLaren, 8.pl. Heikki kvalte motoren på startstreken, og måtte starte fra pitlane. Det ødela selvfølgelig dagen for ham, og en åttende plass var det baste han kunne klare. Synd, for Heikki viste under kvalifiseringen at han kunne holde samme fart som kollega Hamilton.

Kimi Räikkönen, Ferrari, 9.pl. Kimi hadde rett og slett en dårlig dag på jobben, og fikk lite til å stemme. Og en drive-through straff for å ha ventet for lenge med å sette på dekkene før start, var heller ikke til mye hjelp. Kimi endte med å ødelegge dagen for Adrian Sutil også.

Nico Rosberg, Williams, DNF. Nico viste på trening og kvalifisering at både han og bilen trivdes i Monaco, men ødela løpet for seg selv allerede på første runde ved å kjøre inn hekken på Alonsos Renault. Kjørte seg opp i feltet etter å ha fått ny frontvinge, men kom for langt ut i en sving på runde 62 og knuste bilen skikkelig. Ble heldigvis ikke skadet, men er sikkert både mørbanket og sur på seg selv.

Nick Heidfeld, BMW-Sauber, 14.pl. Jeg trodde Nick ville gjøre det godt i Monaco, men han ble påkjørt av Alonso tidlig i løpet og fikk skader på bilen. Kom i mål sist av de som fullførte. Nick trenger en opptur snart.

Resten av feltet kommer av naturlige årsaker også inn under overskriften «løpets tapere», men jeg synes ikke de er verdt å bruke tid på. De fleste av dem kjørte ut eller fikk skader på bilen som følge av egne feil.

 

Ekstra tapere: De franske meteorologene som meldte regn mot slutten av løpet. Dersom de hadde gjort jobben sin hadde trolig mye sett annerledes ut.

Ekstra vinnere: Vi som så på. Regnløp er alltid mye mer spennende, og i Monaco er regn nesten en forutsetning for at det skal skje noe. Regn i Monaco under løp eller kvalifisering bør bli påbudt heretter.

1 kommentar:

  1. Glimrende analyse av løpet!
    Syns imidlertid av du er for snill med Kimi, med en Force India bil med "gammel" Ferrari motor foran seg, var nødt til å ta ut Sutil! Du sånn vanlig Ferrari taktikk.

    GO LEWIS!

    SvarSlett