onsdag 21. mai 2008

McLaren rykker oppover i pitlane igjen

Det er ikke lett å forstå hvem som bestemmer hvilke pitbokser et Formel 1-team skal få tildelt, for i Monaco er jammen McLaren blitt flyttet tilbake til plasseringen i pitlane der de sto i starten av sesongen, nærmere bestemt mellom Williams og Red Bull Racing.

Som vi husker startet McLaren sesongen på femte plass i pitboksrekka, men ble så flyttet ned til enden av pitlane i Bahrain, etter påståtte protester fra konkurrentene. Ingen vet hvem som hadde protestert, men ordren kom fra Max Mosley. Og alle regnet vel med at de ville bli stående nederst resten av sesongen.

Men nå er altså McLaren tilbake der de sto før - på femte plass - uten at noen vet hvorfor de er flyttet dit igjen. Teamets «motorhome» - trailerne med den mobile bygningen - står fortsatt nederst i «paddocken».

McLarens teamsjef Ron Dennis sa i Bahrain at det ikke spilte noen rolle hvor de sto, og at det egentlig var en fordel å stå nederst i pitlane, fordi det ga dem uhindret utkjøring etter depotstoppene. Kanskje de som protesterte (eller de som bestemmer) ombestemte seg når de fikk høre dette?

Det er i hvertfall merkelig at ingen kan si sikkert hvordan reglene for dette er, og hvem som skal håndheve dem. Noen sier det er FIA som bestemmer dette, mens andre sier det er FOM (d.v.s Bernie) som avgjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar