lørdag 10. mai 2008

Massa tar pole i Istanbul - for tredje gang på rad

Felipe Massa erklærte på fredag: «I own Istanbul Park», og etter kvalifiseringen kan det se ut for at han har dekning for uttalelsen. Dette er fjerde gang det kjøres løp i Istanbul, og de tre siste gangene har Felipe tatt pole. De to foregående årene har han også vunnet, så man kan trygt si at han er favoritt i morgen.

I andre startspor står Heikki Kovalainen, som ikke virker spesielt hemmet av krasjen i Barcelona for to uker siden. Det kunne se ut som om Heikki hadde bedre kontroll på sin McLaren gjennom svingene enn teamkollega Lewis Hamilton, som kvalifiserte seg på plassen bak. Lewis så ut til å ha problemer med å velge riktig dekktype under kvalifiseringen, og vi kunne tydelig se at han slet med overstyring, især gjennom den lange «sving nr. 8». (Kan de ikke finne et ordentlig navn på den svingen?)

Kimi Räikkönen gjorde noen tabber i Q3, og måtte ta til takke med fjerde startspor. Det betyr at han har en jobb å gjøre for å komme seg forbi de to McLarenbilene før Felipe får for stort forsprang.

BMW-Sauber hadde også store problemer med å finne feste i kvalifiseringen, og femte plass for Kubica og niende for Heidfeld var nok ikke helt som planlagt. Heidfeld måtte faktisk jobbe for å komme med fra Q2, så den glatte asfalten i Istanbul ser ikke ut til å passe for BMW-Sauber.

Red Bull-teamet må være fornøyd med at David Coulthard for en gangs skyld kom med i Q3 sammen med Mark Webber. Og Fernando Alonso viste at fremgangen i Barcelona ikke var et blaff. Syvende startspor er lovende for Renault, faktisk plassen foran Jarno Trulli, som nok en gang har tatt sin Toyota til Q3.

Det skal nok skje mye i morgen dersom vinneren ikke sitter i en Ferrari. Men om det er Kimi eller Felipe som kommer øverst på pallen, det tør jeg ikke tippe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar