søndag 11. mai 2008

Felipe Massa med hat-trick i Istanbul

Felipe Massa tok vare på favorittstempelet, og vant fra pole for tredje gang på rad i Tyrkia. Etter et ytterst kjedelig løp i Barcelona ble løpet i Istanbul en kjærkommen opptur, med mange fine forbikjøringer og flere interessante episoder utover i løpet.

Allerede i første sving fikk vi flere samtidige hendelser. I front var Kimi Räikkönen og Heikki Kovalainen i nærkontakt i kamp om tredjeplassen, med det resultat at Kovalainens McLaren fikk en punktering og Räikkönens Ferrari fikk skadet frontvingen. Heikki måtte i depot, og løpet var ødelagt for hans del.

Bakerst i feltet feilbedømte Giancarlo Fisichella bilene foran seg fullstendig, og endte med å overkjøre Kazuki Nakajimas Williams slik at begge måtte bryte. Andre som fikk skade eller punktering i løpet av første runde var Adrian Sutil og Sebastian Vettel, men begge kunne fortsette etter å ha vært i depot i løpet av den korte safety-car-perioden.

Ut over i løpet fikk vi se flere fine forbikjøringer, bl.a. fra Heikki Kovalainen som jobbet seg oppover i feltet. Og Kimi Räikkönen viste hvor stor forskjellen er mellom Ferrari og Renault, da han enkelt tok seg forbi Fernando Alonso og opp på fjerde plass etter uhellet i starten. Litt senere satte Kimi dagens raskeste rundetid, så han hadde muligens en stund glemt at han hadde en skadet fronvinge.

Men det som kanskje var mest uventet i dette løpet, var da Lewis Hamilton begynte å hente inn Felipe Massa etter det første depotstoppet, og til slutt kjørte forbi ham på en svært overbevisende måte. Ingen skjønte hvor Hamiltons McLaren fikk den ekstra farten fra, før det ble klart at han var på en trestopp-strategi. Dette fikk Ferrari-fansen til å puste litt roligere, og håpet om dobbeltseier ble igjen levende da Kimi var innenfor rekkevidden av det ekstra pistoppet Hamilton måtte gjøre.

Men Hamilton gjorde et ultrakort siste pitstopp, og kom ut igjen de nødvendige sekundene foran Räikkönen. Med bare 12 runder til mål var det ikke mulig for Kimi å ta igjen Hamilton, og i tillegg ta seg forbi ham.

Etter løpet kunne Lewis Hamilton avsløre at det var Bridgestone som hadde anbefalt McLaren å gå for en trestopp-strategi med minst mulig bruk av de mykeste dekkene. De hadde sett at Hamiltons aggresive kjørestil slet ekstra mye på dekkene, spesielt i den lange sving 8, og var redde for at han kunne få problemer som kunne føre til en ulykke. Derfor den uventede dekkstrategien med hard-hard-hard-medium, som nesten ga full pott til Hamilton.

Sluttresultatet, med Massa foran Hamilton og Räikkönen, har ført Felipe Massa helt opp i tetstriden, og han har nå samme poengsum som Lewis Hamilton. Hvem ville ha tippet det etter de to første løpene, da de fleste (meg inkludert) bare ventet på at Felipe skulle få sparken i Ferrari? Og BMW-Sauber-gutta Kubica og Heidfeld henger fortsatt med, selv om de har fått litt færre poeng i de siste løpene. Nå er det Heikki Kovalainen som trenger litt medgang, etter to løp på rad uten poeng. Og om to uker er det Monaco Grand prix, med alt det uventede som kan skje der!

Se poengoversikten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar