tirsdag 27. mai 2008

Kimis påkjørsel kan koste Force India dyrt

Adrian-Sutil Når Kimi Räikkönens Ferrari smalt inn i Adrian Sutils Force India tre runder før Monacos Grand Prix var slutt, mistet Sutil en opplagt fjerdeplass og fem sikre poeng for seg selv og teamet.

Samtidig forsvant trolig den eneste sjansen Force India vil få til å ta så mange poeng i årets VM, noe som ifølge teamsjef Colin Kolles betyr at teamet kan tape opp mot femti millioner kroner på smellen.

For når tv-pengene skal fordeles etter at sesongen er slutt, gjøres nemlig beregningen ut fra teamenes plassering i konstruktørmesterskapet. Og med fem poeng i Monaco ville Force India vært likt med Toro Rosso på niende plass. Nå er de fortsatt sist med sine null poeng.

Nå er det jo fortsatt mange løp igjen av sesongen, og både Force India og Toro Rosso kan komme til å ta flere poeng senere i år. Men de tapte poengene fra Monaco kommer jo ikke tilbake, så det er forståelig at Colin Kolles er skuffet.

Men som jeg skrev rett etter løpet: «Force India kjører med Ferarrimotorer, så dette er kanskje rett tidspunkt for å reforhandle prisen?» Kolles burde ta imot tipset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar