onsdag 28. mai 2008

Kan Robert Kubica kjempe om tittelen?

robert-kubica-podium-monaco Jeg synes jeg må å rette oppmerksomheten mot et interessant faktum når en tredjedel av årets sesong er kjørt: Robert Kubica ligger på fjerdeplass i mesterskapstabellen, bare seks poeng bak ledende Lewis Hamilton.

Kubica har ennå ikke vunnet sitt første Formel 1-løp, og hans BMW-Sauber er fortsatt ikke en vinnerbil. Men likevel har han samlet opp 32 poeng på seks løp, 12 poeng mer enn sin teamkollega Nick Heidfeld. De tre som ligger foran ham har til sammenligning vunnet to løp hver i år.

Kubica har vært jevnt god i alle løpene (også i Melbourne, men der ble han påkjørt og måtte bryte), og fortsetter han sånn kan han fort bli et problem for McLaren- og Ferrari-førerne foran ham på tabellen.

I 1982 ble Keke Rosberg verdensmester med bare en løpsseier, men så vidt jeg vet har det aldri skjedd at noen har blitt mester uten å ha vunnet ett eneste løp. Men kan det skje i år?

Det er kanskje tvilsomt om alle tre som ligger foran Kubica på tabellen vil gjøre så mange feil utover i sesongen at han kan gå forbi dem. Men de vil nok fortsette å ta poeng fra hverandre, og det vil gi Kubica muligheten.

Jeg tror vel egentlig ikke at Robert Kubica kan ta hjem tittelen i år, men det er i hvert fall gode odds på Kubica som mester - for de som har lyst å satse noen kroner. Tipset er gratis.

1 kommentar:

  1. Det skjr bare IKKE!
    En FERRARI kommer til å torpedere Kubica tvert. Vent å se i Singapore!

    SvarSlett