lørdag 31. mai 2008

InfoRace 2008 gjenskaper Formel 1-løpene med flott grafikk

Inforace 2008 startside Av og til  finner man nen nettside som får en til å tenke: «hvorfor har jeg ikke hørt om denne før?», og akkurat det var det som skjedde da jeg nylig oppdaget «InfoRace 2008».  På denne siden gjenskapes alle Formel 1-løpene i år grafisk, helt fra oppstillingen på griden til bilene er gått i mål.

Først velger man hvilket løp man vil se nærmere på, og så kommer man tilInforace 2008 grid startoppstillingen. Der kan man klikke på hver enkelt fører bakover på griden, og se kvalifiseringstider, differanser o.l. Tidene er også vist med søyler til høyre i skjermbildet. Det meste  av grafikken og teksten er klikkbare linker til mer informasjon, så det er bare å prøve seg frem og se hvor man havner.

For det er faktisk den eneste feilen med InfoRace 2008 - siden er brasiliansk. Og språket i Brasil er portugisisk, så det blir en del klikking for oss som ikke skjønner språket, for å finne ut hva teksten og linkene betyr. Men for en som er litt inne på Formel 1 går det likevel ganske greit.

Inforace 2008 race Nederst til venstre i grid-bildet står det «Corrida/race», og det betyr selvfølgelig at man kommer til selve løpet hvis man klikker der. Og det er da det blir virkelig interessant, for her kan du gå gjennom løpet og se utviklingen for alle førerne, runde for runde. Du kan gå fremover (eller bakover) med knappene nederst i bildet, og samtidig som grafikken viser løpsutviklingen ser du tidsdifferansene utvikle seg til høyre. Rundene bak Pace Car er vist som et tomt, hvitt felt.

Også i dette skjermbildet er det mye som skjer dersom du klikker på de forskjellige tekst- eller grafikkelementene, så det er bare å prøve seg frem. Klikker du f.eks. på en strek som tilhører en av bilene, får du opp rundetiden og forskjellig annen info i et lite vindu. Alt virker svært gjennomtenkt, f.eks. vises det små regnskyer øverst i bildet for rundene som ble kjørt mens det regnet i Monaco.

Jeg har sett forskjellige grafiske fremstillinger av Formel 1-løp før, men denne er den desidert beste så langt. Skulle bare ønske den fantes i en engelskspråklig versjon. Det ser forresten ut for at det er Bridgestones avdeling i Brasil som står bak siden, for både reklamelogoene og en del av linkene er Bridgestone-relatert.

Se nærmere på InfoRace 2008

Dersom du synes InfoRace 2008 blir for fancy, kan du jo prøve Vision F1. Her får du også løpsutviklingen fremstilt grafisk, men på en mye enklere måte. Vision F1 går rett på løpet, og inneholder mye mindre informasjon enn InfoRace 2008. Dessverre oppdateres siden ikke like raskt med nye løp, og Monaco Grand Prix er ennå ikke på plass i Vision F1.

Legg gjerne inn tips om andre, lignende sider i kommentarfeltet.

1 kommentar:

  1. Dear friends from Norway,

    My name is Flavio Gomes and I own www.grandepremio.com.br, the most important motorsport website in Brazil. InfoRace was developed for us by this guy, Marcelo Barbosa, and it's an exclusive tool we offer to our readers. Bridgestone has nothing to do with it, is just a sponsor. We are developing it in English and other languages, too. I hope you enjoy it in Portuguese for a while... Try also the "Infobox" in the bottom, right side, after going to "Corrida/Race". There are lots of information there. Any doubts, please contact me at flaviog@warmup.com.br. Bye!

    SvarSlett