mandag 12. mai 2008

Ikke Frankrikes Grand Prix i 2009?

Den 22. juni 2008 er siste gang Frankrikes Grand Prix kjøres på Magny-Cours. Det skal Bernie Ecclestone nå ha erklært, ifølge flere nettsider. Og i 2009 blir det neppe noe Formel 1-løp et annet sted i Frankrike heller, dersom ikke franskmennene snart legger fram noen planer for et løp i nærheten av Paris.

Bernie skal ha fortalt at han i fjor inngikk en avtale med den franske statsministeren om at det skulle kjøres et løp på Magny-Cours i 2008, men han slår fast at det definitivt ikke blir noe løp der i 2009. Statsminister Fillon skal ha lovt å forsøke å legge til rette for et løp i eller like utenfor Paris, men det er tvilsomt om dette vil bli mulig før tidligst i 2010.

Magny-Cours, som ligger langt ute på den franske landsbygda, har aldri vært særlig populær i Formel 1-miljøet, både fordi banen ligger avsides til,  og fordi området den ligger i - Nevers - ikke har gode hoteller eller andre fasiliteter å tilby de tilreisende.

Det Bernie aller mest ønsker seg er et gateløp i Paris, men det har også vært på tale å bygge en Formel 1-bane i forbindelse med Disneyland Paris, som ligger like utenfor byen. Et annet sted som har ønsket seg et Formel 1-løp er den lille byen Versailles, ikke langt unna Disneyland, men her har trolig det politiske klimaet endret seg i det siste.

Dersom Bernie står på sitt og ikke lar Frankrike få et løp i 2009, vil dette bli første gang siden 1955 at landet ikke arrangerer et Grand Prix.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar