fredag 30. mai 2008

Hvem skal ut?

Nå er vi kommet så langt ut i sesongen at vi for alvor ser hvem som begynner å få det travelt med å vise at han kan holde følge med sin teamkollega. Det er en liten gruppe førere som tydelig sliter med å finne formen, og som risikerer å bli degradert til «tidligere Formel 1-fører» midt i sesongen.

Før Monaco Grand Prix var Adrian Sutil hos Force India helt klart et medlem av denne gruppen, men han har nok skaffet seg en lang utsettelse med innsatsen han viste i Monaco.

De som det etter min mening fortsatt er i faresonen, er disse fire:

Nelson Piquet Jr.
Ifølge ryktene har Renault gitt «Nelson light» tre løp til for å vise at han kan bidra med noe. Etter det vi så av ham i Monaco kan det kan bli en vanskelig oppgave. Og verre blir det når Alonso er på hugget og Renault har en bil som gjør fremskritt fra løp til løp. Det rare er at Flavio Briatore har vært mye mindre kritisk til Piquet enn han var til Heikki Kovalainen i fjor. Kan det ha noe med brasilianske sponsorpenger å gjøre, mon tro? Uansett, Piquet er den første som blir erstattet, tror jeg.

Timo Glock
Ingen av Toyota-førerne gjorde noen god figur i Monaco, men det hjelper lite for Timo Glock. Som oftest når han var på skjermen, sto bilen med fronten i feil retning. Så det at han kom på plassen foran Jarno Trulli denne gangen, må skyldes ren flaks. Trulli har tatt poeng for Toyota i halvparten av løpene i år, mens Glock enten har kjørt ut eller havnet langt ned på lista. Glock bør komme foran Trulli flere ganger - og helst ta poeng - dersom han skal beholde plassen ut sesongen.

David Coulthard
DC har kommet helt i skyggen av Red Bull-kollega Webber i år. Webber har tatt poeng i fem løp på rad, mens Coulthard stort sett har vært opptatt med å holde mekanikerne i arbeid. I tillegg har han ved flere tilfeller ødelagt løpet for andre førere også. Ikke rart at han nå skal besøke NASCAR, der påkjørsel er en del av showet. Får kanskje fortsette ut sesongen, men Sebastian Vettel står klar til å bytte team på kort varsel dersom DC fortsetter å surre.

Sebastien Bourdais
«Le Seb» begynte bra med å ta to poeng for Toro Rosso i Melbourne, men siden har det meste gått skeis. Når sant skal sies har noe av trøbbelet ikke vært hans feil, men mekaniske problemer. Men han begynner likevel å få behov for å komme i mål med hel bil igjen, især ettersom kollega Sebastian Vettel er begynt å levere resultater. Ellers er det er fare for at Bourdais blir enda et bevis på at gode resultater i USA ikke automatisk betyr suksess i Formel 1. Men Bourdais får kanskje fortsette ut sesongen likevel - på sitt gode rykte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar