mandag 12. mai 2008

Hva er galt med Lewis Hamiltons kjørestil?

McLaren har hatt en del problemer med hjul og dekk de siste sesongene, og selv om ikke alle feilene skyldes dekkslitasje, kan det se ut for at årets MP4-23 er like hard mot dekkene som fjorårets MP4-22 var. Dette kan gi McLaren problemer på baner som krever mye av dekkene, slik de opplevde i Istanbul med sin ekstreme kurve 8.

I Kinas GP i 2007 husker vi at Lewis Hamilton ble stående i innkjøringen til pitlane med fullstendig utslitte dekk, og i Tyrkias GP sist helg insisterte Bridgestone på at McLaren skulle bruke en trestopp-strategi, på grunn av den ekstra dekkslitasjen de hadde oppdaget på Hamiltons bil under treningen. Ifølge Bridgestone var Heikki Kovalainen også litt i faresonen, men på langt nær så mye som Hamilton.

Bridgestone har opplyst at de har forsterket dekkene i løpet av vinteren, på grunn av at mange førere hadde denne typen problemer i fjorårets løp i Tyrkia. De sier også at det i år kun var Hamiltons McLaren de hadde dette problemet med.

Dette betyr altså at Bridgestone bekrefter at Hamilton har en kjørestil som sliter dekkene mye mer enn andre Formel 1-førere i dag. I tillegg er altså McLaren-bilene i seg selv harde med dekkene. Dette kan virke som en dårlig kombinasjon, som McLaren bør jobbe med dersom de ønsker at Lewis Hamilton skal vinne verdensmesterskapet i år. Et depotstopp mer enn konkurrentene holder ikke til seier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar